EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Una sentència anul·la els passos urbanístics del Pla de les Hortes a la Roca que s’haurà de tornar a tramitar

CiU demana la dimissió de l’exalcalde del PSC, Miquel Estapé, per votar el pla tenint-hi interessos

Una sentència anul·la els passos urbanístics del Pla de les Hortes a la Roca que s
Les obres d’urbanització del Pla de les Hortes ja estan enllestides
Griselda Escrigas
Una sentència anul·la els passos urbanístics del Pla de les Hortes a la Roca que s’haurà de tornar a tramitar..
última actualització: 11-12-2009 (11:16)

Josep Villarroya
El controvertit pla urbanístic del Pla de les Hortes, a la Roca, s’haurà de tornar a tramitar. El pla ha quedat anul·lat, en confirmació d’una sentència que en desestimava els tràmits perquè el regidor socialista i exalcalde, Miquel Estapé, va votar tot i tenir interessos familiars en el sector.

El director general d’Urbanisme de la Generalitat, Pere Solà, ha publicat un edicte que declara formalment anul·lat el pla urbanístic del pla de les Hortes que la Comissió d’Urbanisme de Barcelona (CUB) havia aprovat el 2004 i que permetia construir 233 habitatges, amb un increment considerable respecte dels 70 que preveia inicialment el pla general del municipi en aquell sector. L’Ajuntament haurà de tornar a tramitar el pla.

Arran d’un recurs judicial presentat pel Grup Municipal de CiU, llavors a l’oposició, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) havia anul·lat el pla en una sentència de febrer de l’any passat perquè en la seva aprovació provisional a l’Ajuntament havia votat l’exalcalde del PSC i llavors regidor d’Urbanisme, Miquel Estapé, el pare del qual era propietari del 3,6% dels terrenys. El TSJC va resoldre que el pla s’havia d’anul·lar perquè Estapé no hauria d’haver pres part en la votació, ja que hi tenia interessos familiars directes.

Abans de l’anul·lació definitiva del pla, l’Ajuntament de la Roca també ha concedit llicències per construir 24 habitatges més, 43 places de pàrquing i 12 trasters a la societat Rocamajor i a l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per fer-ne 60 més de protecció oficial. Quatre altres propietaris menors del sector no han presentat sol·licitud de llicències abans de l’anul·lació del pla, amb la qual cosa hauran d’esperar al final de la nova tramitació.

L’alcalde, Rafael Ros, explica que el nou planejament rebaixarà el nombre d’habitatges de 233 a 191 i reduirà algunes alçades per evitar l’impacte visual de les edificacions i que no impedeixin la visió del nucli antic.

El Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de la Roca ha reclamat aquesta setmana la dimissió del regidor socialista i exalcalde del PSC, Miquel Estapé, arran la sentència que anul·la el pla urbanístic del pla de les Hortes. CiU recorda que amb el vot d’Estapé es va modificar el pla general en el sector multiplicant per tres el nombre d’habitatges i duplicant el sostre edificable passant de 14.000 a 28.000 metres quadrats. Segons CiU, el pare d’Estapé passava de poder construir dos habitatges a poder fer-ne sis. “La fermesa de la sentència inhabilita moralment els responsables d’aquestes actuacions com a representants de la ciutadania que els va elegir. Utilitzant un símil futbolístic propi d’aquestes dates, en Miquel Estapé no s’hauria de menjar els turrons a l’Ajuntament de la Roca ni al Consell Comarcal”, diu el comunicat de CiU.

El portaveu del PSC a l’Ajuntament de la Roca, Carles Fernández, remarca, però, que no hi hagut una resolució del Tribunal Suprem perquè Anfruns va retirar el recurs, cosa que qualifica de “sorprenent” i es pregunta “a canvi de què va retirar Anfruns el recurs? No ho sabem.”. Fernández insisteix que Estapé va participar en la votació perquè un informe del secretari de la corporació determinava que ho podia fer sense infringir la llei.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal