EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Veïns de la Garriga qüestionen el trasllat de l’estació de tren al carrer Guifré

Una sessió informativa sobre el projecte aplega 200 persones al Patronat

Veïns de la Garriga qüestionen el trasllat de l
Un moment de la sessió informativa
Ramon Ferrandis
Veïns de la Garriga qüestionen el trasllat de l’estació de tren al carrer Guifré..
última actualització: 07-12-2009 (11:46)

Helena Masó
L’opció de traslladar l’estació de tren de la Garriga al carrer Guifré genera crítiques veïnals per l’allunyament dels barris més poblats, l’increment de trànsit al Passeig i l’impacte visual i acústic. Les opinions, les han manifestat diversos veïns que han participat en una sessió informativa.

L’allunyament de l’estació dels barris més poblats, l’increment de trànsit al Passeig, l’elevada necessitat d’aparcament que es podria generar i l’impacte visual i acústic són les principals crítiques que fan veïns de la Garriga a la proposta que ha fet el Ministeri de Foment a l’Ajuntament respecte del projecte de desdoblament de la via del tren. Aquesta és l’opinió que es va fer sentir dijous a la sessió informativa que es va fer al Patronat, on hi van assistir uns 200 veïns de diferents zones del municipi.

El projecte planteja traslladar l’estació al carrer Guifré. A banda de les dues vies principals, hi haurà tres vies més d’aparcament i una d’avançament. L’eix ferroviari es desplaçaria entre 5 i 10 metres cap a l’est per allunyar-lo de les cases. A més, comportaria la urbanització dels carrers del voltant –no del sector de Can Violí– i la construcció d’un aparcament per a 100 vehicles. El tret que ha generat més controvèrsia de la nova proposta de desdoblament és, sobretot, l’increment de trànsit al Passeig.

Foment ha fet la nova proposta després que l’Ajuntament presentés al·legacions a l’estudi que contemplava la construcció d’un pàrquing per a trens al sud del bosc del Malhivern, la reforma de l’estació actual i la construcció d’un lloc per avançar i estacionar al bosc de Ferrans que va generar queixes entre els veïns del barri de Dalt.

L’alcaldessa Neus Bulbena (PSC) va voler deixar ben clar que “la decisió no està presa” i va animar els veïns a concretar la seva prioritat per escrit a través d’una butlleta que es va repartir a la sessió informativa. Els veïns també podran omplir-la aquest dissabte, al mercat setmanal, i el dimarts de la setmana que ve, a l’estació. A l’Ajuntament, hi ha una urna instal·lada permanentment. Es recolliran les opinions, però el resultat no serà vinculant. Amb tot, el regidor de Mobilitat, Quim Fornés, va dir que “el resultat pesarà sobre la nostra decisió”.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal