EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El Vallès Oriental estrenarà dues línies de bus a Barcelona durant el 2010

L’Associació de Municipis amb Transport Urbà presenta a Parets els projectes per a l’any vinent

El Vallès Oriental estrenarà dues línies de bus a Barcelona durant el 2010
Un moment de la trobada que ha tingut lloc a Parets aquest divendres
Toni Torrillas
El Vallès Oriental estrenarà dues línies de bus a Barcelona durant el 2010..
última actualització: 04-12-2009 (18:53)

EFE
Dues noves línies connectaran municipis del Vallès Oriental amb Barcelona durant l’any vinent. Són el bus express de la vall del Tenes, una vella reivindicació, i una línia des de Montornès. Aquest divendres s’han presentat els projectes de transport a la segona corona, en un acte a Parets.

La segona corona metropolitana de Barcelona estrenarà l'any vinent tres línies directes d'autobús, també conegudes com a serveis "exprés", que connectaran els municipis de la Vall del Tenes, Montornès del Vallès. Dues línies més, a Vallirana, al Baix Llobregat i i al Maresme completen les connexions previstes per l'AMTU a Barcelona.

L'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà ha celebrat avui a Parets del Vallès la seva assemblea general per presentar els resultats d'aquest exercici i el programa d'actuació en matèria de mobilitat i transport públic per a l'any 2010.

Entre els punts destacats del pla d'actuació de l'AMTU figura la posada en marxa de tres nous serveis de bus "exprés", la millora dels serveis i els transports per carretera a la comarca de l'Anoia, la posada en marxa de diferents línies de bus amb destinació als hospitals de Mollet, Baix Llobregat i Molins de Rei, així com diversos plans de mobilitat a la ciutat de Sant Cugat i les comarques del Garraf i l'Alt Penedès.

El director general de Transport Terrestre, Manel Villalante, ha remarcat que aquest any, malgrat el context econòmic, el govern "gràcies a l'endeutament i al nou model de finançament ha pogut mantenir la despesa en transport públic".

Villalante ha afegit que l'any vinent "tindrem un augment moderat de les tarifes en el conjunt del país" i ha destacat la necessitat "de mantenir el creixement en l'oferta de transport públic".

Manel Villalante ha recordat que la Generalitat destinarà la mateixa inversió que el 2009, 6,3 milions, a l'AMTU per continuar amb la millora de la mobilitat i l'eficiència del transport públic.

Dos anys després de començar l'aplicació del Pla de Transport de Viatgers que preveia augmentar un 30% l'oferta en transport públic en 5 anys, "hem aconseguit un increment del 17% de l'oferta", ha afegit Villalante.

El president de l'AMTU, Josep Mayoral, ha recordat la necessitat d'"incrementar els recursos" per a la millora del transport públic als municipis de la segona corona metropolitana i igualar les aportacions entre la primera i segona corona.

L'AMTU aglutina 66 municipis de la segona corona metropolitana i compta amb una població d'1,86 milions de persones.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal