EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

L’alcalde de les Franqueses ha de recórrer al decret per pagar les nòmines

La partida de personal s’ha esgotat a causa de la falta de pressupost de 2009

L
Ribalta, en primer terme, s’adreça a l’oposició en l’últim ple municipal
Josep Villarroya
L’alcalde de les Franqueses ha de recórrer al decret per pagar les nòmines..
última actualització: 04-12-2009 (12:41)

Josep Villarroya
La manca de pressupost a les Franqueses a causa de la minoria del govern està passant factura a l’estructura econòmica de l’Ajuntament. Aquesta setmana s’ha sabut que la partida per a les nòmines s’ha hagut d’habilitar per decret d’alcaldia. L’oposició considera que el procediment és irregular.

L’alcalde de les Franqueses, Esteve Ribalta (PSC), ha hagut de recórrer a un decret d’alcaldia per ordenar el pagament de la nòmina del mes de novembre dels treballadors municipals, ja que no hi havia prou diners a la partida pressupostària de personal. Aquesta és una de les conseqüències del fet que l’Ajuntament no tingui el pressupost del 2009 aprovat per la manca de majoria del govern. Com que el pressupost vigent és el del 2008, la partida de personal no inclou l’augment de l’IPC que s’ha anat pagant des de primers d’any ni els sous dels 35 treballadors que s’han incorporat a la plantilla.

El decret, que va firmar Ribalta la setmana passada diu que “la manca de consignació pressupostària no pot eximir de les obligacions de l’Ajuntament” i afegeix que “l’impagament de les nòmines, comportaria que els treballadors obtindrien aquesta obligació de pagament per part de l’Ajuntament per la via judicial, el qual comportaria una despesa jurídica suplementària per a la Corporació, a part d’un greu perjudici personal als afectats”. Ribalta ha assegurat aquest dijous que va fer el decret després de comptar amb el vistiplau del tresorer i l’interventor i assegura que és una potestat de l’alcalde.

El Grup Municipal de CiU considera que el pagament obligat de les nòmines és irregular perquè el pressupost del capítol 1 destinat a personal està esgotat i anuncia que n’informarà a la Sindicatura de Comptes perquè aquesta institució revisi la gestió econòmica de l’Ajuntament.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal