EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Les Franqueses aprova per unanimitat una moció contra la planta de biomassa de la Garriga

La proposta inclou la utilització d’accions legals contra la instal·lació, si és necessari

Les Franqueses aprova per unanimitat una moció contra la planta de biomassa de la Garriga
El regidor de la Garriga, Frederic Moreno, i membres de la plataforma contra la planta van assistir al ple on s’aprovava la moció
Josep Villarroya
Les Franqueses aprova per unanimitat una moció contra la planta de biomassa de la Garriga..
última actualització: 01-12-2009 (11:05)

Josep Villarroya
Tots els grups municipals de l’Ajuntament de les Franqueses han aprovat una moció en què demanen a l’Ajuntament veí de la Garriga que aturi el projecte del grup Tamayo d’una planta de biomassa. L’alcaldessa de la Garriga diu que respecta la decisió, però que complirà la legalitat.

Per segona vegada en un any el ple de l’Ajuntament de les Franqueses es pronuncia en contra del projecte de planta de cogeneració d’energia elèctrica a partir de la crema de biomassa que l’empresa Rebrot i Paisatge, del grup Tamayo, pretén fer a la Garriga. A finals de novembre de l’any passat es va votar una moció en contra de la planta amb l’única abstenció del Grup Municipal de CiU, però en el ple de dijous passat tots els grups (CiU, PSC, ERC-Verds i no adscrits) van aprovar una moció en què es demana a l’Ajuntament de la Garriga que no doni llicència a la planta.

La moció, la va presentar l’únic regidor d’ERC-Verds, Ferran Gontán, i es va aprovar amb algunes modificacions introduïdes per CiU i el regidor no adscrit Ferran Jiménez (UDC). En el primer punt es mostra el rebuig “a la ubicació de la planta incineradora de biomassa en el Polígon Industrial de Can Terrers, per la seva proximitat a les zones urbanes de les Franqueses del Vallès”. En el segon es demana a l’Ajuntament de la Garriga que no es concedeixi la llicència ambiental a la planta “en la ubicació actual o qualsevol altra ubicació que pugui afectar els veïns i veïnes de les Franqueses del Vallès”. En el tercer s’acorda que l’Ajuntament participarà en les campanyes que s’engeguin contra el projecte i estudiar possibles accions “administratives i/o legals, si fos necessari, per defensar els interessos dels veïns i veïnes de les Franqueses del Vallès enfront d’aquesta amenaça”.

La moció justifica el rebuig a la planta per la proximitat a nuclis habitats. “Encara que les emissions de la planta no superin els màxims permesos per la llei, és raonable aplicar el principi de prevenció i ubicar-la a una distància mínima de nuclis habitats de quatre quilòmetres”. La moció afegeix que no hi ha cap projecte de proveïment de les 60.000 tones anuals de biomassa forestal en un radi de 50 km, com determina el món científic per mantenir l’equilibri de les emissions de CO2”, que no s’ha tingut en compte el parer dels municipis veïns i que la planta generarà de 355.980 tones de gasos cada any.

L’alcaldessa de la Garriga, Neus Bulbena (PSC) ha lamentat que abans d’haver presentat i votat la moció en contra de la planta de biomassa, l’Ajuntament de les Franqueses no s’hagi posat en contacte amb el de la Garriga per demanar més informació. Bulbena diu que respecta “l’autonomia municipal”, però afegeix que “hauria preferit haver-ne parlat abans”.

Respecte del projecte de la planta, l’alcaldessa recorda que el que s’està tramitant ara no és encara la llicència ambiental sinó la modificació puntual del pla general al sector on Tamayo la vol fer i en aquest sentit adverteix que l’Ajuntament està disposat a complir la llei, que abans de donar el vist i plau s’han obtingut informes d’instàncies superiors i que l’Ajuntament “no es pot guiar per subjectivitats per donar permisos. Hem de ser objectius perquè quan un ajuntament entra en la subjectivitat tot pot començar a ser molt perillós”, diu l’alcaldessa, que recorda els informes favorables a la planta si es compleixen unes estrictes mesures de seguretat i de control. Entre aquestes informes recorda el de l’Oficina de Gestió Ambiental Unificada (OGAU) del Departament de Medi Ambient de la Generalitat.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal