EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El Centre d’interpretació Històrica l’Adoberia, de Granollers, obrirà portes el 17 de desembre

El projecte s’ha donat a conèixer aquest divendres

El Centre d
Una jornada de portes obertes va permetre alguns ciutadans conèixer l’Adoberia
Ramon Ferrandis
El Centre d’interpretació Històrica l’Adoberia, de Granollers, obrirà portes el 17 de desembre..
última actualització: 28-11-2009 (14:19)

El Centre d’Interpretació Històrica del Granollers medieval ja té data d’obertura. Serà dijous, dia 17 de desembre. L’endemà i el cap de setmana següent es podran fer visites històriques a l’espai que acull l’Adoberia i on es poden conèixer aspectes del Granollers de l’edat mitjana.

L'Adoberia, Centre d'Interpretació Històrica de Granollers, un nou projecte museístic vinculat al Museu de Granollers, obrirà portes definitivament el 17 de desembre, segons ha informat aquest divendres l'Ajuntament de Granollers, que ha presentat alguns detalls de la iniciativa. L'equpament ha de permetre conèixer aspectes de passat de Granollers.

L'Adoberia està situada sota l'edifici del Gra i en el subsòl de la plaça de l'Església i el carrer de Ricomà, una zona que forma l'àrea del jaciment arqueològic de la ciutat medieval de Granollers, on hi ha la muralla, que va ser declarada Bé Cultural d'Interès, el 1995.

L'adoberia d'en Ginebreda, documentada des del segle XVI, i amb activitat fins al segle XIX, s'ha convertit en l'única de la mitja dotzena d'adoberies que es té constància que existien a Granollers que s'ha conservat amb prou entitat com per convertir-se en espai d'exposició. És al voltant d'aquesta adoberia que també s'exposa un ampli tram de la muralla medieval, amb dues de les bestorres i un complex adober del qual se'n conserven en força bon estat els espais de planta baixa o de ribera.

La conversió de l'espai en zona d'exposició ha tingut finançament del Ministeri de Foment i del Ministeri de Cultura, a través de l'1% cultural, amb un import proper als 500.000 euros que han cobert un 75% del projecte.

El centre, a més d'explicar l'adoberia com una mostra de preindustrialització, donarà a conèixer el creixement i la transofrmació del Granollers medieval, caracteritzat per un ampli recinte emmurallat, un potent i diversificat mercat i un seguit d'oficis i activitats productives, entre les quals destaquen les del gremi d'adobers. Al mateix temps, el Centre d'Interpretació permetrà posar en marxa un programa de difusió a través d'itineraris guiats, exposicions i activitats per explicar, difondre i apropar el patrimoni i la història als ciutadans i als visitants.

Per donar a conèixer la iniciativa, es faran jornades de portes obertes. Seran divendres, dia 18, dissabte, dia 19, i diumenge, dia 20.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal