EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

L’Ametlla estudia exercir d’acusació particular per les comissions de Millet

La investigació del pagaments per requalificar els Avellaners se separa de la causa del Palau

L
La zona dels Avellaners de Can Plandolit va quedar a mig urbanitzar
Griselda Escrigas
L’Ametlla estudia exercir d’acusació particular per les comissions de Millet..
última actualització: 21-11-2009 (7:00)

Ferran Polo
Les comissions presumptament pagades per Fèlix Millet per una requalificació a l’Ametlla queden separades del Cas Palau i s’investigaran en un jutjat de Granollers. L’Ajuntament de l’Ametlla decidirà properament si es persona com a acusació particular en aquesta causa concreta.

L’Ajuntament de l’Ametlla estudia presentar-se com a acusació particular pel presumpte pagament de comissions il·legals per part de Fèlix Millet lligades a la requalificació dels Avellaners de Can Plandolit que el govern format per GIA i CiU van aprovar entre els anys 2001 i 2002. El consistori prendrà una decisió definitiva en els propers dies. Tot plegat, deriva de la decisió del jutjat que porta la causa per l’estafa milionària de Millet i Jordi Montull a la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música de separar de la investigació principal el pagament de possibles comissions que Millet hauria pagat per la requalificació d’aquests terrenys al sud del municipi. El procés, l’assumirà un jutjat d’instrucció de Granollers. La causa anirà al deganat, que l’assignarà per sorteig a un dels jutjats d’instrucció del partit judicial.

La investigació es justifica arran de les anotacions trobades entre documentació de Montull, mà dreta de Millet al Palau, on s’especificaven una sèrie de comissions derivades de la requalificació. En el manuscrit, figura la inscripció Biblioteca 15 que lliga amb el conveni que Millet i la seva dona Marta Vallès van signar amb l’Ajuntament de l’Ametlla per finançar el mobiliari de la biblioteca municipal. La donació de Millet va ser de 90.000 euros; 15 milions en pessetes. A més, es dóna la coincidència que Millet va retirar en efectiu dels comptes del Palau –de la fundació o de l’associació– quantitats de diners amb metàl·lic que coincideixen amb l’import compromès per pagar els mobles de la biblioteca o amb altres conceptes per comissions descrits en els manuscrits de Montull.

Els nous responsables del Palau van explicar que les auditories no han trobat documents que provin el pagament de comissions derivades de la requalificació vinculades a l’Ametlla amb diners de la institució. Amb tot, cal tenir present que la majoria dels 23,7 milions que s’ha determinat que Millet i Montull haurien sostret del Palau entre el 2000 i el 2009 van sortir amb diners en metàl·lic, dels quals no hi ha constància documental.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal