EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La consellera Geli inaugura el nou edifici de consultes externes de l’Hospital de Granollers

El cnetre fa una jornada de portes obertes aquest divendres i dissabte

La consellera Geli inaugura el nou edifici de consultes externes de l
La consellera Geli amb Mayoral i Lledó amb el nou sistema d’identificació dels pacients
RAMON FERRANDIS
La consellera Geli inaugura el nou edifici de consultes externes de l’Hospital de Granollers..
última actualització: 20-11-2009 (13:27)

Estefania Marín
La consellera de Salut, Marina Geli, ha inaugurat divendres al matí el nou edifici de consultes externes de l’Hospital General de Granollers. És la quarta gran ampliació d’aquest centre sanitari. Les noves instal·lacions es poden visitar aquest divendres i dissabte en una jornada de portes obertes.

L’Hospital General de Granollers (HGG) ha inaugurat oficialment aquest divendres el nou edifici de consultes externes, la seva quarta gran ampliació des de 1970, que arriba amb vuit mesos de retard a causa de les millors de confort imprevistes. L'estrena ha estat presidida per la consellera de Salut Marina Geli que ha estat acompanyada per la responsable dels serveis territorials de CatSalut al Vallès Oriental i al Maresme, Aurora Dueñas, l'alcalde de Granollers i president de la Fundació Hospital Asil, Josep Mayoral, altres alcaldes de municipis de la comarca com Rafael Ros, de la Roca, i nombrosos representants de la societat civil, entitats i organitzacions vinculades amb la salut de Granollers i la comarca. També hi era el director general del centre sanitari, el doctor Rafael Lladó.

Ha estat un acte simbòlic perquè els primers pacients, però, no arribaran fins el dilluns 30 de novembre. L’Hospital farà jornada de portes obertes aquest divendres a la tarda, de 5 a 7, i dissabte, també al matí, de 10 a 1.

Amb aquest nou equipament, de 13.000 metres quadrats, l’Hospital passarà a tenir de 32 consultoris a 76, de 13 gabinets d’exploració a 21 i de 19 places d’Hospital de dia a 38, més dos quiròfans de cirurgia menor ambulatòria. “És un pas notable per a l’Hospital de Granollers, perquè s’adequa l’oferta de serveis a les necessitats de la comarca a mitjà i llarg termini”, diu el director general de l’HGG, Rafael Lladó.

El nou edifici ha costat 28 milions –24 en obres i 4 en equipaments), dels quals 26 han estat aportats pel Departament de Salut de la Generalitat. Està dividit en quatre plantes i dos soterranis, en què es troben els 76 consultoris de consultes externes (pneumologia, cardiologia...), la unitat de diagnòstic ràpid, la d’hospitalització a domicili, l’hospital de dia oncohematològic i el mèdico-quirúrgic. “El funcionament serà més eficient. Fins ara teníem les consultes repartides per tot l’Hospital, amb la qual cosa un pacient havia de peregrinar d’un lloc a l’altre per fer-se proves. Ara tindrà tots els espais concentrats en un edifici”, explica Lladó. Els usuaris també trobaran un avenç important en l’accessibilitat, ja que hi haurà una entrada única, a l’edifici modernista. Segons el director general, també es milloraran significativament “les condicions de confort”. “Partim d’instal·lacions noves pensades perquè els professionals puguin desenvolupar la seva feina el millor possible i els pacients es trobin còmodes”.

L’estrena del nou edifici també repercutirà, “a mig termini”, diu Lladó, en l’esponjament de les àrees d’hospitalització i urgències i altres serveis. “Estem estudiant quin ús li donarem als espais alliberats de l’antic edifici”, comenta. Totes les consultes externes, a excepció de la d’oftalmologia i al·lergologia d’adults que es quedaran a Urgències Centre, es faran al nou edifici.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal