EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Regidors de CiU i dues exregidores del PSC es revindiquen com la nova majoria a les Franqueses

Els nou regidors firmen un acord amb què pretenen acabar amb la crisi institucional al municipi

Regidors de CiU i dues exregidores del PSC es revindiquen com la nova majoria a les Franqueses
Un ple de les Franqueses, amb Francesc Torné, en primer terme, adreçant-se a Ribalta, al fons
Ramon Ferrandis
Regidors de CiU i dues exregidores del PSC es revindiquen com la nova majoria a les Franqueses..
última actualització: 18-11-2009 (16:00)

J.C.A.
Les Franqueses té una nova majoria a l’Ajuntament. La formen set regidors del grup de CiU i dues exregidores socialistes. La nova majoria reivindica accedir al govern, prèvia dimissió de l’alcalde en minoria, el socialista Esteve Ribalta. Els entrebancs per aconseguir-ho, però, són manifestos.

Nou regidors de l'Ajuntament de les Franqueses, set del grup de CiU i dues que han abandonat el grup del PSC, han presentat un acord de nova majoria a la població. És l'últim gir que ha pres la dilatada crisi institucional que pateix les Franqueses, que va tenir un dels episodis culminants amb la moció de censura que el mes de març de l'any passat va desposseir de l'alcaldia el convergent Francesc Torné, que va ser reemplaçat pel socialista Esteve Ribalta.

Els regidors demanen la dimissió de l'alcalde i de l'equip de govern i que se'n triï un de nou, sorgit del consens dels membres de consistori que han firmat el pacte. Aquest consens faria improbable que Francesc Torné recuperés l'alcaldia encara que es doni l'improbable cas que l'acord es tradueixi en un govern alternatiu; les exregidores socialistes han posat de condició que Torné no sigui l'alcalde alternatiu, tot i que aquest extrem no apareix en el document finalment firmat aquest dimecres. Els firmants del nou pacte assumeixen el compromís de presentar un programa sòlid per garantir l'estabilitat política de l'Ajuntament: l'aprovació del pressupost seria un dels primers objectius prioritaris.

L'acord tancat ara per nou regidors, entre els quals n'hi ha dues que van firmar la moció de censura contra el grup amb què ara han fet un pacte i que no poden firmar-ne cap altra aquesta legislatura, parteix de "la situació de desgovern que viu l'Ajuntament", amb un govern de minoria que formen sis dels 17 regidors, que no té capacitat per impulsar qüestions cabdals per al municipi.

Els firmants del nou pacte carreguen amb duresa contra l'alcalde Esteve Ribalta, l'actuació del qual qualifiquen de "prepotent i venjativa". També en critiquen l'actitud "autoritària i mancada de diàleg".

La no aprovació del pressupost i els projectes encallats (Parc del Falgar, el sector industrial N, el centre cultural de Corró d'Avall) i la necessitat d'impulsar actuacions en àmbits com el sanitari o l'educatiu també són arguments exposats pels regidors firmants del pacte. Són Vanessa Garcia i Dolors Isart, integrants del grup mixt després d'abandonar el grup socialista, i els membres del grup de CiU Francesc Torné, Martí Rosàs, Núria Claveria, Rosa Colomé, Francesc Colomé, José Ramírez i Josep Maria Dia.

La crisi institucional a les Franqueses afecta gairebé totes les formacions. De fet, el grup de CiU ha perdut un dels seus integrants per desavinences, Ferran Jiménez -que és president comarcal d'UDC. Els socialistes, que van accedir a l'alcaldia en una moció de censura amb el suport del seu grup, el del PP i el d'ERC-Els Verds, van perdre dues regidores també per desavinences: són Vanessa Garcia i Dolors Isart, que ara formen la majoria alternativa. El PP està en tràmit d'expulsió del seu únic regidor, Josep Badia, precisament per fer costat a la moció de censura. El grup d'ERC-Els Verds es va trencar, perquè el regidor ecologista, Ferran Gontan, no va entrar en el govern i la regidora republicana, Teresa Buïgues, ha deixat de formar part d'ERC. Cap grup municipal ha conservat la composició inicial d'aquest mandat.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal