EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Granollers prepara una norma per regular l’exercici de la prostitució

L’Ajuntament analitza les possiblitats legals per regular l’activitat a la ciutat

Granollers prepara una norma per regular l
Dues prostitutes que exerceixen a peu de carretera
Ramon Ferrandis
Granollers prepara una norma per regular l’exercici de la prostitució..
última actualització: 16-11-2009 (7:00)

Josep Villarroya
Granollers treballa en una norma per regular la prostitució, arran del conflicte que genera quan s’exerceix en domicilis particulars. La norma exclourà, però l’exercida a les carreteres. El Vallès Oriental concentra bona part de la prostitució en carreteres, un fet que no preocupa els ajuntaments.

L’Ajuntament de Granollers treballa en una norma que reguli l’exercici de la prostitució a la ciutat. El govern municipal socialista estudia les possibilitats legals d’intervenir en aquesta activitat i analitza el contingut d’ordenances que ja estan vigents en altres municipis, com Olesa de Montserrat o Castelldefels.

Els responsables municipals admeten que el procés pot ser llarg per la dificultat que comporta intervenir en una activitat sobre la qual no hi ha pràcticament legislació autonòmica ni estatal.

L’Ajuntament actua amb molta cautela per assegurar-se dels límits legals que hi ha i que no es vulneri cap normativa superior. La intenció és portar la proposta al ple municipal del mes de gener després d’haver-la discutit amb tots els grups municipals.

La regulació de la prostitució a Granollers no es planteja com una ordenança específica, sinó com un apartat dins d’una ordenança general que refondria totes les que estan vigents actualment sobre aspectes diversos com les normes de circulació, salut pública, sorolls, grafits, tinència de gossos...

Un dels objectius és proporcionar eines a l’Ajuntament i a la Policia Local en particular per actuar en els casos en què l’exercici de la prostitució comporti molèsties per als veïns. L’ús de domicilis particulars com a prostíbuls és la causa més freqüent de conflictes. L’Ajuntament, però, té molts problemes per poder intervenir, ja que, en principi, la prostitució no vulnera cap llei i no es pot intervenir en l’ús que vulgui donar un propietari al seu habitatge. Si el pis és de lloguer, l’Ajuntament pot aconsellar al propietari que rescindeixi el contracte i en algunes ocasions té èxit, però no sempre és així.

PROSTITUCIÓ A LES CARRETERES

La C-17, la C-251 o la C-35 són les carreteres que concentren la majoria de punts on hi ha presència de prostitutes a la comarca. Els ajuntaments dels municipis per on passen aquestes vies no veuen amb una preocupació especial el fet perquè no els provoca cap mena de conflicte. Només han actuat quan la presència de persones o cotxes estacionats al voral suposen un potencial perill per a la circulació. A manca d’eines legals, l’estratègia que han fet servir és la d’espantar els clients situant un cotxe de la policia local aparcat a prop de les prostitutes.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal