EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Més de 80 restaurants participen en les setenes jornades de la mongeta del ganxet

El cuiner Nando Jubany ha estat distingit com a Padrí de la Mongeta del Ganxet

Més de 80 restaurants participen en les setenes jornades de la mongeta del ganxet
Rosa Pruna, Nando Jubany i Melcior Clavell durant la presentació de les jornades
Ramon Ferrandis
Més de 80 restaurants participen en les setenes jornades de la mongeta del ganxet..
última actualització: 12-11-2009 (21:14)

Teresa Terradas
Més de 80 establiments del Vallès Oriental participaran en la setena edició de les Jornades de la Mongeta del Ganxet, que promocionen aquest producte vallesà de qualitat. Les jornades tenen novetats. Entre aquestes, el nomenament d’un padrí de la mongeta; aquest any serà el cuiner Nando Jubany.

La setena edició de les Jornades de la Mongeta del Ganxet arriben al Vallès Oriental amb algunes novetats. A més de l’augment del nombre d’establiments participants, que puja a més de 80, en aquesta edició es degustarà mongeta del ganxet desgranada, aquest dissabte, i s’ha instituït la figura del padrí de la mongeta, que aquest any ha recaigut en el cuiner Nando Jubany.

Quan es parla de mongeta del ganxet desgranada es refereix a la mateixa mongeta durant el període just després del moment en què s’ha fet, encara tendra, abans de batre i d’assecar-se. Un cop ja s’ha assecat té l’aspecte i la forma habitual de presentació per al consum. És un producte de primícia, de gust refinat, fresc i elegant, que es podria comparar amb la famosa i buscada pocha del País Basc i Navarra.

En la festa s’inauguració de les jornades, que es farà aquest dissabte a la plaça de la Porxada, es farà una desgranada de la mongeta amb tavella, un menú degustació a les 2 del migdia i una mongetada popular a les 6 de la tarda. Al llarg de les jornades, que duraran fins al 13 de desembre, els 83 restaurants adherits ofereixen en les seves cartes dos plats en què l’ingredient principal són les mongetes del ganxet de la collita del 2009. Melcior Clavell, president del Gremi d’Hoteleria del Vallès Oriental, assegura que les jornades cada any tenen més repercussió.

Rosa Pruna, com a representant d’Asaja, advoca per una col·laboració cada cop més estreta entre els pagesos i els restauradors i perquè els consumidors mengin el que s’està produint a prop de casa. “Gràcies al Gremi d’Hoteleria tenim un producte de qualitat amb una sortida tan important com aquesta”, diu Pruna.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal