EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Els impulsors esperen que el Museu del Bosc de Sant Celoni sigui realitat el 2011

El projecte pretén convertir-se en un referent en la recerca forestal

Els impulsors esperen que el Museu del Bosc de Sant Celoni sigui realitat el 2011
El naturalista Martí Boada, l’alcalde, Francesc Deulofeu, i el director de Medi Ambient de la Fundació la Caixa, Jorge Wagensberg firmen l’acord
Griselda Escrigas
Els impulsors esperen que el Museu del Bosc de Sant Celoni sigui realitat el 2011..
última actualització: 10-11-2009 (19:05)

EFE
El Museu del Bosc de Catalunya, que es projecta a Sant Celoni, serà realitat l’any 2011. Aquesta és, almenys, la previsió que en fan els promotors, l’Ajuntament de Sant Celoni, la Fundació la Caixa i la UAB. Els impulsors del projecte volen convertir el Museu en un referent en recerca forestal

El Museu del Bosc de Catalunya, un projecte que pretén convertir-se en un referent internacional en l'àmbit del bosc i la investigació forestal, s'ubicarà a Sant Celoni, als peus del Montseny, i podria ser una realitat en l'any 2011.

El Museu pretén conscienciar la ciutadania sobre l'estat dels boscos al món i el seu problema a escala planetària i de convertir-se en un centre de difusió dels elements d'innovació i de les línies d'investigació en matèria forestal.

L'Àrea de Medi Ambient de la Fundació La Caixa i l'Ajuntament de Sant Celoni han donat llum verda a la redacció del programa arquitectònic i museogràfic d'aquest futur Museu del Bosc.

L'equip de Jorge Wagensberg, director de l'Àrea de Medi Ambient i Ciència de la Fundació La Caixa, s'encarregarà de la redacció d'aquest programa, cosa que permetrà, a mitjans del 2010, adjudicar i licitar el projecte definitiu i, previsiblement, començar les obres de construcció en l'any 2011.

L'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, ha remarcat que el futur Museu del Bosc "és un projecte molt ambiciós que vol ser un referent a nivell europeu i que serà molt innovador en relació amb tot el que s'ha fet fins a la data".

Deulofeu ha explicat que el nou museu "mostrarà una nova manera de veure els boscos" i ha afegit que tindrà una doble funció: "de divulgació del paper dels boscos com a espais naturals i aprofitables, i com a punt de trobada entre entitats i associacions vinculades als boscos".

La intenció és construir el nou equipament, de més de 2.000 metres quadrats, entre Sant Celoni i Santa Fe, als peus del Montseny.

L'elecció de Sant Celoni com a espai per ubicar el Museu del Bosc de Catalunya respon a una qüestió estratègica com a àrea central entre dos referents a nivell forestal: el Montseny i el Montnegre.

El Museu del Bosc de Catalunya, encapçalat pel doctor en Ciències Ambientals Martí Boada i impulsat per l'Ajuntament de Sant Celoni i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), compta amb el suport de la Generalitat i la Fundació La Caixa.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal