EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Granollers aplega cinquanta ajuntaments en una conferència d’alcaldes per la pau

Mayoral convida el municipalisme a treballar per la pau

Granollers aplega cinquanta ajuntaments en una conferència d
Aspecte de la sala petita del Teatre Auditori de Granollers, que ha acollit la Conferència d’Alcaldes
Ramon Ferrandis
Granollers aplega cinquanta ajuntaments en una conferència d’alcaldes per la pau..
última actualització: 03-11-2009 (17:21)

ACN
Una cinquantena d’ajuntaments hanparticipat en la Conferència d’Alcaldes per la Pau, aquest dimarts a Granollers. En l’acte, al qual ha assistit el president de la Diputació, Antoni Fogué, l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha convidat a articular el treball municipalista per la pau.

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral (PSC), s'ha mostrat esperançat que la Conferència d'Alcaldes que ha començat aquest dimarts a la ciutat serveixi per 'articular el municipalisme' per treballar per la pau. Per la seva banda, el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, ha destacat que 'a l'agenda municipal ha d'aparèixer la pau' i que aquesta s'ha de transmetre amb pedagogia 'per no caure en l'error que només es transmet des dels estats'. La jornada de treballa durarà tot el dia i inclou diverses propostes i l'anàlisi de com ha de participar la societat civil i l'administració.

Mayoral, que també és vicepresident de la Majors for Peace, ha recordat que 200 localitats de tot l'estat espanyol ja s'han unit a l'organització, la qual ha definit com 'la més important de defensa de la pau a través del municipalisme', i que compta amb la participació de 134 països i més de 3.000 municipis. Segons Mayoral, 'és hora d'articular' el municipalisme: 'Hem de passar de compartir voluntats a compartir projectes', ha destacat.

L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, que ha demanat que la pau 'estigui a l'agenda' dels municipis. Fogué ha destacat que els ajuntaments han d'aprofitar la seva essència més pròxima als ciutadans i ha avisat que aconseguir la pau és responsabilitat de tothom: 'Es construeix des de cada poble', ha destacat. A més, ha ressaltat que és un valor que s'ha de transmetre amb pedagogia 'per no caure en l'error que només es transmet des dels estats'.

Per la seva banda, l'alcalde de Martorell i president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, Salvador Esteve, ha alertat del 'moment de descrèdit del treballador públic' però ha esperonat a 'reivindicar el paper de lideratge dels càrrecs públics locals'. En aquest sentit, ha elogiat que la xarxa d'alcaldes 'és un exemple del compromís dels alcaldes amb els valors que fan avançar la societat'. Finalment, Esteve ha recordat que a la història mundial hi ha més períodes de guerra que de pau i que els alcaldes no s'hi volen mostrar aliens i volen 'ser proactius' per aconseguir la pau.

L'alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manel Bustos, ha defensat que les ciutats 'tenen molt a dir' i ha destacat que tot i que les diverses organitzacions internacionals cada cop tenen més pes i les ciutats perden protagonisme aquestes últimes 'són la realitat del dia a dia', per la qual cosa ha demanat 'unió' als municipis: 'Que la nostra veu no passi desaparcebuda', ha destacat.

Finalment, el director de la Oficina de Pau i Drets Humans de la Generalitat de Catalunya, Xavier Badia, ha elogiat que Granollers 'ha anat més enllà de els seves competències i ha fet del treball per la pau un dels seus eixos'. Badia ha destacat que 'el treball per la pau demana molts nivells d'actuació' i ha avisat que 'la ciutadania necessita que se li mostrin horitzons i que els desitjos de pau es transformin en accions'. L'alcalde de Aranjuez i membre de la Comisión de Patrimonio Histórico y Cultural de la Federación Española de Municipios y Provincias, Jesús Dionisio, ha ressaltat que les ciutats han de ser 'espais de diàleg i enteniment per difondre coneixement i cohesió social'.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal