EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegaciķ. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informaciķ    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Bigues ha de retirar unes cāmeres de trānstit que van costar 7.800 euros

El sistema de control de velocitat, instalˇlat fa un any, no estā homologat

Bigues ha de retirar unes cāmeres de trānstit que van costar 7.800 euros
Uns vehicles passen a l’alįada de la cāmera, abans que aquesta fos retirada
Núria Tarrés
Bigues ha de retirar unes cāmeres de trānstit que van costar 7.800 euros..
última actualitzaciķ: 02-11-2009 (9:00)

Josep Villarroya
Unes cāmeres que havien de formar part d’un programa pilot de control de trānsit a Bigues i Riells s’han hagut de retirar perquč el sistema no estā homologat. En total, la despesa puja a 7.800 milions d’euros que l’Ajuntament ha pagat i que no ha arribat a funcionar mai.

L’Ajuntament de Bigues i Riells ha pagat 7.800 euros per unes cāmeres de control de trānsit que no han arribat a funcionar mai perquč el sistema no estā homologat.

Les cāmeres formaven part d’un projecte que havia de ser pioner per poder controlar la velocitat dels vehicles a la carretera. Una estava situada a la sortida del nucli urbā, a l’alįada de l’ajuntament i l’altra a una distāncia d’uns 300 metres a la mateixa carretera al nucli urbā.

L’anterior regidor de Seguretat Ciutadana, Carles Cela, que va dimitir l’any passat, explicava fa un any que es tractava d’un pla experimental que es posava en marxa a través d’un contracte amb l’empresa A.5 Security Consulting Group, SL. Es pretenia reduir la velocitat dels vehicles pel tram urbā de la carretera i, en el futur, les cāmeres també havien de servir per controlar altres possibles infraccions, com les dobles fileres.

Segons l’Ajuntament, el contracte es va firmar per un import inicial de 27.112 euros, IVA inclōs, i l’Ajuntament va fer un primer pagament a compte de 5.800 euros. Tret del període de proves, perō, les cāmeres no van arribar a funcionar mai. Com que el sistema no estā homologat, l’Ajuntament no el pot fer servir per aplicar sancions als conductors que superin la velocitat permesa i, per tant, no tenia sentit mantenir les cāmeres. És semblant al que ha passat amb el sistema de control de velocitat que s’ha instalˇlat al túnel de Viella.

Les cāmeres de Bigues es van desconnectar i l’Ajuntament i l’empresa van acordar desmuntar-les a primers de setembre d’aquest any. En l’acord es preveu també un pagament de 2.000 euros més a l’empresa.

L’actual alcalde de Bigues i Riells, Joan Moreno, admet que les cāmeres no han pogut funcionar perō diu que la seva presčncia sí que ha tingut un efecte dissuasiu. “Ens han permčs reduir la velocitat a la carretera”, diu Moreno.

Des de l’oposiciķ, el portaveu de CiU, Joan Vila, critica la despesa feta. “Un poble petit com el nostre i amb els problemes econōmics que té no pot servir de conillet d’índies d’un sistema que no sabíem del cert si es podia aplicar”, diu.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallčs Oriental a la concentraciķ de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistčncia en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregķ de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboraciķ de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal