EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Granollers ampliarà la xarxa de semàfors adaptats per a cecs

L’Ajuntament i l’ONCE acorden actuar en les cruïlles més transitades per invidents

Granollers ampliarà la xarxa de semàfors adaptats per a cecs
Raül Contreras al costat d’un dels semàfors adaptats, a la cruïlla de l’avinguda del Parc i el carrer Josep Umbert
Ramon Ferrandis
Granollers ampliarà la xarxa de semàfors adaptats per a cecs..
última actualització: 17-10-2009 (14:33)

Ferran Polo
El nombre de semàfors que emeten senyals acústiques per facilitar el pas de persones invidents s’ampliarà en els propers mesos a Granollers. Ho recull un acord entre l’Ajuntament i l’ONCE que preveu que s’instal·laran els semàfors a les cruïlles més transitades per persones cegues a la ciutat.

L’Ajuntament de Granollers ampliarà en els propers mesos en nombre de semàfors de la ciutat que emeten senyals acústiques per facilitar el pas de persones cegues. Amb tot, encara no s’ha quantificat el nombre de cruïlles on s’actuarà, que dependrà de les disponibilitats econòmiques de la partida del pressupost municipal dedicada als semàfors.

El consistori i l’ONCE han pactat que els avisadors acústics s’instal·laran a les cruïlles més transitades per persones invidents. “Hem de veure quins són els itineraris que, realment, fan servir més”, diu el regidor de Serveis, Juan Manuel Segovia. “Cal començar pels passos més utilitzats per la nostra gent”, assegura Teresa Palahí, delegada territorial de l’ONCE a Catalunya que aquest dimarts va ser a Granollers en la presentació del nou director de la delegació de Granollers, Antonio Ruiz.

Actualment, la ciutat disposa de nou cruïlles amb aquest sistema que només funciona quan una persona cega l’activa amb un comandament a distància. La majoria són a l’eix de les avingudes del Parc i de Sant Esteve, on hi ha el local de l’ONCE a la ciutat.

Segons l’Ajuntament, els dispositius sonors dels semàfors tenen un cost que ronda els 1.500 euros per cada aparell. El sistema està homologat i funciona amb un comandament universal que es pot fer servir a tot l’Estat. Segovia afirma que “són molt cars. Si l’ONCE col·laborés fent més assequible el sistema, se’n podrien posar més”, diu. En el ple de juliol, el govern va retreure a l’ONCE que no concretés on s’havia d’actuar després d’una pregunta del PP que criticava el retard en l’adequació dels semàfors per a invidents. Per Palahí, es va tractar “d’un malentès” que està solucionat. També pel govern, que destaca, per exemple, la participació de l’ONCE en el pla de mobilitat.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal