EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Telefònica i la Generalitat treballaran conjuntament per impulsar les noves tecnologies

El treball fa propostes de millora en els àmbits sanitari, educatiu, judicial i empresarial

Telefònica i la Generalitat treballaran conjuntament per impulsar les noves tecnologies
El president de la Generalitat intervé en la clausura de la jornada
Griselda Escrigas
Telefònica i la Generalitat treballaran conjuntament per impulsar les noves tecnologies..
última actualització: 15-10-2009 (21:25)

EFE
Telefònica i la Generalitat han presentat aquest dijous a la seu de la universitat corporativa de l’empresa, a l’antiga escola Bell·lloc de la Roca, el resultat d’un treball conjunt per impulsar les tecnologies a Catalunya. El president de la Generalitat José Montilla ha clausurat la jornada.

Telefónica i la Generalitat han presentat aquest dijous el seu pla per fer un gran pas en la digitalització i l'impuls de la tecnologies de la informació a Catalunya, amb el pla Catalunya 4.0, en un acte que ha comptat amb el president català, José Montilla, i el de Telefónica, César Alierta.

El pla suposa, en paraules del director de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, "posar deures" tant al sector públic com el privat per implementar les Tecnologies d'Informació i les Comunicacions (TIC) i actuar en quatre àmbits d'actuació estratègica: justícia, educació, administracions públiques i competitivitat de les empreses.

Alierta, en el seu discurs, ha afirmat que "aquest projecte és una mostra de com funciona la col·laboració publicoprivada" i ha recordat que "la banda ampla millora la productivitat industrial un 5%, un 10% en serveis i molt més en les tecnologies avançades".

"Aquests projectes són una oportunitat immillorable de desenvolupament i Catalunya està molt ben posicionada per a això. Catalunya porta avantatge en la formació i en la connectivitat dels seus ciutadans i per a això Telefónica pot ser el millor soci", ha manifestat avui Alierta.

Montilla, de la seva banda, ha mostrat la seva "satisfacció" per aquest pla i ha assegurat que "les TIC són un element motor del progrés del país" i s'ha mostrat convençut que "projectes com aquest seran els que ens permetin mirar el futur amb optimisme".

Faura, en un acte que ha tingut lloc a la Universitat Corporativa de Telefónica, a Cardedeu (Vallès Oriental), ha detallat que "també estem desenvolupant activitats transversals que han de fer la normalització digital a Catalunya i per a això ja estem parlant amb Albert Sáez, el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals".

"Han de sortir actors de TV3 que utilitzin les noves tecnologies i això té un efecte i una influència molt gran i per a això Telefónica cedirà recursos, i també volem que els líders polítics i socials utilitzin les noves tecnologies, com Obama amb la seva BlackBerry", ha indicat Kim Faura.

En sis mesos de treball conjunt entre la Generalitat i Telefónica s'han marcat 20 prioritats urgents per actuar en els quatre àmbits abans esmentats i que compten amb dues taules de treball.

Així, a Sanitat es proposa crear un Centre Tecnològic d'Interoperabilitat, de manera que diversos hospitals puguin compartir la història clínica d'un malalt, la informació de la seva targeta sanitària o la tramitació de receptes; o el Sistema de Gestió d'Imatge Mèdica, per compartir radiografies entre centres o teleseguiment de malalts crònics.

A Educació hi ha un projecte en el qual la Fundació Telefónica aporta 6 milions d'euros per als denominats Centres Far, centrats a invertir estratègicament en les TIC perquè en escoles concretes es facin pràctiques de pedagogia, ensenyament primari, ESO, batxillerat i mòduls professionals.

També s'arrenca un programa de 200 professors seleccionats en el Programa Professor Innovador, per explicar la manera en què es pot aplicar la pedagogia, que després s'estendrà al conjunt del sistema d'ensenyament a través del que es denomina e-Maturity.

Segons el president del Consell Assessor de Telefónica a Catalunya, Enric Banda, "el major repte és la digitalització de la justícia", cosa que suposaria manejar expedient judicials i automatitzar determinades rutines.

Per exemple, es podria aplicar a temes menors com els accidents de cotxe, cosa que alliberaria els jutges molt temps per agilitar la justícia en temes de més importància.

En millores de la competitivitat, Faura ha destacat l'"optimització de la cobertura de banda ampla, juntament amb l'administració pública, tal com s'ha fet amb la cobertura de mòbil, en el qual els principals operadors compartim les antenes".

"En fibra òptica hem d'intentar complementar-nos els uns als altres i llançarem l'LTE 100 megues amb el mòbil i l'any que ve a Barcelona farem el primer pilot en aquesta ciutat", ha avançat Kim Faura.

L'any que ve el projecte es revisarà en el que es denominarà Catalunya 4.1, després d'analitzar el grau de compliment dels objectius marcats.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal