EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La Garriga regularà el pas de vehicles pel centre urbà quan s’enllesteixi la rehabilitació

L’objectiu del projecte de Sala-Sánchez Arquitectes és garantir la prioritat dels vianants

La Garriga regularà el pas de vehicles pel centre urbà quan s
Aspecte del centre de la Garriga
ACN
La Garriga regularà el pas de vehicles pel centre urbà quan s’enllesteixi la rehabilitació..
última actualització: 15-10-2009 (10:37)

ACN
La Garriga afronta una significativa rehabilitació del centre urbà. L’empresa encarregada del projecte, Sala-Sánchez Arquitectes, en destaca els esforços per garantir la prioritat dels vianants. D’aquí a un mes, un cop polits els últims aspectes del projecte, s’obrirà el concurs per fer l’obra.

La rehabilitació del centre urbà de la Garriga pretén regular el pas de vehicles en certes zones, segons ha confirmat aquest dimecres l'empresa encarregada del projecte. Un dels fundadors de Sala-Sánchez Arquitectes SLP, Manel Sánchez, ha explicat que pretenen que les places de Can Dachs i Doctor Vich i el carrer del Centre siguin únicament zona de vianants, mentre que a la resta dels carrers de la zona, com el dels Banys, la plaça de l'Església, el carrer Calàbria o el carrer de la Doma es permeti l'ús de vehicles però es conservi la prioritat pels vianants. Sánchez també ha explicat que volen evitar el pas de vehicles que només són de pas en aquesta zona de la localitat.

Sala-Sánchez Arquitectes SLP va presentar una proposta que correspon a dos àmbits del centre de la Garriga. Un cop guanyat el concurs, i tal i com estava previst, l'ajuntament ha encarregat a la firma de Granollers l'àmbit 1, que comprèn el carrer dels Banys, la plaça de l'Església i la de Can Dachs, el carrer Calàbria i el carrer de la Doma.

Sánchez ha explicat a que la idea bàsica és la pacificació del centre urbà respecte els vehicles de motor: 'A la nostra proposta integrem, conjuntament amb el carrer del centre que les vincula, les places de Can Dachs i Doctor Vich, i ho transformem en una zona únicament de vianants en la qual els únics vehicles que podran entrar seran els d'emergència'.

La resta de carrers, segons Sánchez, sí que serien per a vehicles i vianants, però amb preferència per aquests últims: 'Hem creat una plataforma única que té un nivell de circulació per a tothom i que té diferenciades la zona de pas dels vehicles i la de vianants a través d'unes franges que recuperen els llambordins. Amb tot plegat els cotxes sabran per on han de passar i la gent que va a peu sabran per on passen els cotxes', ha destacat.

Pel que fa al calendari del projecte, Sánchez ha explicat que estan polint els últims serrells del projecte, sobretot pel que fa a la inclusió dels cables telefònics i el clavegueram. A final de mes està previst que presentin el projecte de l'àmbit 1, que haurà de ser revisat per tècnics municipals. Tot seguit, al cap d'un mes més aproximadament, ja hauria de començar el concurs per trobar l'empresa que s'encarregui de les obres.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal