EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Torelló i Sant Vicenç tornen a posar en dubte la idoneïtat de la tèrmica de Sant Pere

Han presentat al·legacions a la resolució de l’informe que permet concedir la llicència

Torelló i Sant Vicenç tornen a posar en dubte la idoneïtat de la tèrmica de Sant Pere..
última actualització: 14-10-2009 (11:00)

Els ajuntaments de Torelló i Sant Vicenç han presentat al·legacions a l’informe que autoritza concedir la llicència ambiental a l’empresa SPT Renovable per gestionar l’activitat de la tèrmica de Sant Pere.

Els dos municipis no comparteixen el dictamen emès per l’Oficina de Gestió Ambiental Unificada (OGAU), que depèn del Departament de Medi Ambient. Segons aquest informe, Sant Pere pot fer el darrer pas per activar la planta d’aprofitament energètic de biomassa forestal.

L’Ajuntament de Torelló va presentar el plec d’al·legacions, que posen èmfasi en el soroll que generaria la tèrmica, l’impacte paisatgístic de la planta i l’emissió de contaminants. El consistori demana que no es concedeixi la llicència fins que l’empresa sol·licitant no presenti nous estudis d’impacte acústic i d’integració paisatgística de les instal·lacions, a banda de documentació més exhaustiva sobre les emissions i la protecció de la salut.

L’Ajuntament de Sant Vicenç defensa posicionaments semblants. No comparteix, tampoc, la dimensió del projecte ni la localització de la planta. Consultat per EL 9 NOU, l’alcalde de Sant Pere, Jordi Fàbrega, ha expressat el seu “respecte” pels arguments dels municipis veïns. Recorda, però, que un cop resoltes les al·legacions, es podrà concedir la llicència a l’empresa que ha de gestionar la tèrmica.

Mentrestant, la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges ha expressat, en un comunicat, la seva oposició al projecte per “desmesurat, ineficient i mal ubicat”. L’entitat expressa que la planta ocasionarà “molèsties persistents” i demana que l’Ajuntament allargui el període per presentar al·legacions.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal