EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La justícia dóna la raó a l’Ajuntament de Taradell en el seu litigi amb REE per la MAT

El TSJC considera que s’havien d’haver presentat alternativa a l’informe desfavorable municipal

La justícia dóna la raó a l
Les obres aturades de la MAT a Taradell, el 13 de març de 2008
Albert Llimós
La justícia dóna la raó a l’Ajuntament de Taradell en el seu litigi amb REE per la MAT..
última actualització: 13-10-2009 (16:00)

Josep Comajoan
La justícia ha donat la raó a l’Ajuntament de Taradell en el seu litigi amb REE per les obres de la MAT. L’Ajuntament va aturar les obres el març del 2008 per no disposar de permís municipal, però REE va presentar un recurs contenciós. Ara s’ha resolt el recurs a favor de l’Ajuntament.

Així doncs, malgrat que les obres de la MAT han continuat, segons la sentència feta pública ara, continuaria tenint validesa l’ordre de l’Ajuntament d’aturar la construcció de les torres i la reposició a l’estat anterior de la part de bosc afectada.

La sentència, de fet, esmenta normativa diversa, segons la qual, en cas de discrepància entre l’administració de l’estat i un ajuntament per una obra d’utilitat pública, sempre acaba tenint les de guanyar la primera. Abans, però, s’han hagut de seguir unes formalitats que, en el cas de Taradell, no s’haurien complert. Entre elles, les d’informar l’Ajuntament en tot moment, i que aquest donés el vistiplau a les obres. A Taradell, l’Ajuntament va fer un informe desfavorable, ja que la línia passa per terrenys no urbanitzables.

La clau de volta del tema està en el fet que no s’haurien resolt ni a favor ni en contra les propostes alternatives apuntades en el seu moment per l’Ajuntament de Taradell. Entre elles, segons es recull a la sentència, la de soterrar la línia al seu pas per la serra de Montmany o desplaçar-la entre 100 i 150 metres cap al vessant sud en els seus punts més elevats.

I és que la normativa urbanística principal que incompliria la MAT al seu pas per aquesta zona de Taradell és l’article de les normes subsidàries que impediria aixecar cap construcció que sobresurti per damunt de la línia de l’horitzó. Ara l’Ajuntament, satisfet de la resolució favorable, queda a l’expectativa de si REE torna a presentar recurs a la sentència.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal