EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Taradell preveu un creixement de 2.000 habitants en 20 anys

La Comissió d’Urbanisme ha aprovat el nou POUM

Taradell preveu un creixement de 2.000 habitants en 20 anys
Edificis en construcció en zones de creixement a Taradell
Jordi Puig
Taradell preveu un creixement de 2.000 habitants en 20 anys..
última actualització: 06-10-2009 (20:00)

Jordi Masnou
Taradell preveu un creixement d’uns 2.000 habitants en un període de 20 anys. Són els calculs del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que acaba d’aprovar la Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central. El nou pla preveu un creixement de sòl urbanitzable de 128.000 metres quadrats.

Taradell és a un sol pas de tenir aprovat definitivament el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). La Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central, reunida a Vic, va donar llum verda pràcticament a la totalitat del text, que preveu que el municipi tingui un creixement d’uns 2.000 habitants en un període de 20 anys.

El càlcul es fa tenint en compte que és un dels municipis que ha tingut un increment d’habitants més important (s’ha passat de 4.259 l’any 1988 a 5.926 en l’actualitat), proporcionalment molt per sobre de la mitjana d’Osona. El POUM substituirà unes normes subsidiàries de 1988 que estaven pràcticament exhaurides.

El nou pla preveu un creixement de sòl urbanitzable de 128.000m2, dels quals 25.000m2 es dedicaran a protecció pública i 13.000m2 amb règim concertat, repartit en nou plans parcials. Alhora es preveu una ampliació del polígon industrial del Vivet, en 18 hectàrees més, i el creixement del polígon del Castell en 7,5 hectàrees, de manera que “l’Ajuntament obtindrà la cessió del castell de Taradell, que passarà a ser de propietat pública”, va detallar el director general d’Urbanisme, Pere Solà. Les zones d’espais lliures i d’equipaments es concentraran a l’actual zona esportiva i el camp de golf es podrà ampliar.

Es tracta d’un “pla ben treballat”, segons Solà, al qual ara s’han d’aplicar “les recomanacions d’ordre menor de la Comissió d’Urbanisme”. La més important és que el nou POUM també haurà de preveure una reserva per ampliar l’institut. Quan s’hagin aplicat aquestes esmenes, en sortirà el text refós perquè la Comissió hi pugui donar l’aprovació definitiva just abans que es publiqui i ja entri en vigor.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal