EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La Taula per la Crisi de Vic oferirà un préstec avalat destinat a noves empreses

Batejat com a Capital Llavor, és un préstec participatiu de Caixa Manlleu

La Taula per la Crisi de Vic oferirà un préstec avalat destinat a noves empreses
Mercè Vidal, Josep Burgaya i Josep Comas, a la presentació dels projectes d’ImpeVic
La Taula per la Crisi de Vic oferirà un préstec avalat destinat a noves empreses..
última actualització: 02-10-2009 (10:00)

Dolors Altarriba
Un dels projectes que treballa la Taula per la Crisi de Vic, formada el passat mes de gener, és el d’oferir a noves empreses un préstec participatiu de Caixa Manlleu que tindrà un aval d’ImpeVic. Batejat com a Capital Llavor, aquest projecte està a punt de sortir del forn.

Josep Burgaya, president d’ImpeVic; Mercè Vidal, vicepresidenta, i el gerent de l’entitat, Josep Comas, van presentar ahir els nous projectes en matèria de desenvolupament econòmic i formació i van recopilar la feina feta en aquesta legislatura.

La Taula per la Crisi és una iniciativa que ha quedat lligada a l’organisme, tot i que hi són representats també agents socials i empresarials de la comarca, i ha tirat endavant un cicle de conferències i sessions ràpides sota el títol de Crisi = Reptes + Oportunitats, en la qual van participar més de 400 persones.

Aquesta taula també ha assumit feines de l’organisme com més formació i, sobretot, informació perquè les empreses sàpiguen com poden accedir a subvencions o ajuts. L’àrea de desenvolupament econòmic d’ImpeVic ha ofert durant el darrer any assessorament en línia i ha afegit un tipus d’assessorament avançat on un empresari ofereix assessorament pràctic a nous emprenedors.

A través del centre de creació d’empreses d’ImpeVic, de gener a juliol d’aquest any s’han fet 21 empreses noves que han creat 47 llocs de treball. Aquestes xifres són “positives”, segons el gerent de l’organisme, perquè són molt semblants a les aconseguides en tot l’any 2008 –20 empreses i 51 llocs de treball nous–. Els anys que van créixer més el nombre de projectes van ser el 2006 i el 2007, tot i que el nombre tant de visites com de consultes ha estat semblant des de l’any 2006. “Des del servei es dóna suport a qualsevol idea per estrafolària que sembli”, va afegir Comas.

Un altre dels projectes que ImpeVic vol tirar endavant, ara a través de la Taula per la Crisi, és la formació específica per a treballadors del sector carni. L’organisme ja ha demanat al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que els ofereixin cursos específics per aquest sector de cara a l’any vinent. Es tracta de trobar “la formació que fa falta i en aquest cas és molt concreta de la nostra comarca”, va dir Mercè Vidal. En aquest sentit, també es té en compte “la coordinació amb la comarca, perquè les necessitats de la gent no tenen fronteres municipals”, segons Burgaya.

Josep Burgaya va apuntar que gairebé està a punt l’obertura d’un laboratori urbà, un espai orientat a activar, impulsar i estendre la capacitat creativa i innovadora en tecnologia d’emprenedors, empreses i ciutadans de la societat de la informació i el coneixement. Aquest espai, embrió, per Burgaya, “del parc científic i tecnològic” que s’ha de fer a Vic, es podrà obrir durant el primer semestre del 2010. Estarà instal·lat al recinte firal, ja té finançament i ha de permetre, a més de fer formació a la carta, que “les noves tecnologies s’incorporin a totes les empreses.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Actuació castellera - Roda de Ter
Fira de l´Hostal del Vilar
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal