EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La Guàrdia Urbana de Vic redueix a la meitat els ingressos per multes de trànsit

L’Ajuntament argumenta que d’aquesta forma s’aconsegueix una "policia més amable"

La Guàrdia Urbana de Vic redueix a la meitat els ingressos per multes de trànsit
Lourdes Rota, nova cap de la Guàrdia Urbana de Vic
Jordi Puig
La Guàrdia Urbana de Vic redueix a la meitat els ingressos per multes de trànsit..
última actualització: 01-10-2009 (8:44)

Jordi Masnou
L’Ajuntament de Vic està ingressant la meitat en multes del que ho havia fet en els últims anys. No perquè la indisciplina dels conductors hagi minvat, sinó perquè des que va accedir al càrrec la nova cap de la Guàrdia Urbana s’han donat ordres que s’atenuï la pressió per posar multes.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vic s’ha proposat reconvertir el model de la Guàrdia Urbana per aconseguir “una policia més amable”, segons explica el regidor de Règim Interior, Josep Rafús (CiU). El canvi de tendència, aplicat des de fa uns mesos, ha coincidit sobretot amb l’etapa que ha iniciat la nova inspectora en cap del cos policial, Lourdes Rota. Tot plegat s’acaba convertint en menys pressió per als conductors, ja que les ordres són perquè s’imposin menys multes per infraccions de circulació.

Es tracta, però, d’una arma de doble tall, ja que s’acaba convertint en menys ingressos econòmics a les arques del consistori. “Estem ingressant la meitat”, justifica Rafús, sense donar dades, però conscient que l’interventor els ha expressat el seu malestar perquè hi ha menys disponibilitat. “Si l’ideal d’un ajuntament és que les denúncies siguin un suport econòmic, anem equivocats”, justifica. L’alcalde, Josep Maria Vila d’Abadal (CiU), també s’hi ha referit en més d’un ple municipal.

“Volíem tenir una nova visió de la policia, que no es dedica només a multar per temes de trànsit; havia arribat a ser massa persecutòria i anava més a sac”, diu Rafús. Els agents continuen vetllant pel compliment de les normes bàsiques de circulació i actuen sempre que es pugui posar en perill el trànsit, però “només en aquells casos que són manifestament greus, siguin del tipus que siguin”.

Ara les patrulles, quan surten al carrer, “van més a peu i es fixen en altres detalls, com en si veuen una paperera aixafada”, explica el regidor, que entén que així es dóna un “millor servei al ciutadà”. El canvi de política també s’acaba convertint en menys campanyes intensives per controlar problemes concrets –com l’ús del cinturó de seguretat o les bicicletes–. Se’n continuaran fent –algunes les marca el Servei Català de Trànsit– però a un ritme més relaxat.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Actuació castellera - Roda de Ter
Fira de l´Hostal del Vilar
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal