EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El govern gastarà 29 milions en un nou centre de tractament de residus a Orís

El govern gastarà 29 milions en un nou centre de tractament de residus a Orís..
última actualització: 30-09-2009 (18:00)

El govern català va aprovar dimarts una inversió de 29 milions d’euros en el futur centre de tractament de residus que compartiran les comarques d’Osona i el Ripollès a les instal·lacions de l’abocador d’Orís.

El Govern va enviar dimarts aquesta nota de premsa sobre el tema:

"El govern ha autoritzat avui la subscripció d’un conveni de col·laboració entre l´Agència de Residus de Catalunya i el Consorci per a la Gestió de Residus Urbans d’Osona per tal de finançar el nou Centre de Tractament de Residus Municipals d’Osona i el Ripollès. En aquestes instal·lacions és previst que es construeixi una planta de tractament de la fracció resta i una planta de residus voluminosos, així com altres infraestructures o serveis complementaris que siguin necessaris per al seu funcionament.

L’impuls d’aquestes instal·lacions s’emmarca dins les actuacions previstes en el Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals. Aquest document estableix per primera vegada al nostre país la racionalització de la planificació de les instal·lacions de tractament de residus arreu del territori. L’objectiu és reduir el desplaçament de residus i aconseguir l’autosuficiència dels diferents àmbits territorials.

Aquestes infraestructures garantiran la màxima recuperació i aprofitament dels residus abans del seu destí final, i donaran servei a la població d’Osona i del Ripollès, és a dir, a 165.000 habitants. La planta de tractament de la fracció resta servirà per recuperar tots aquells materials que poden tornar al cicle productiu, garantint el màxim aprofitament dels recursos; i a la planta de tractament de voluminosos es classificaran i recuperaran materials valoritzables que puguin contenir els sofàs, mobiliari, o altres elements de gran volum que hi arribin.

L’Agència de Residus de Catalunya, a través del contracte programa amb el govern, farà una inversió de 29 milions d’euros en aquestes instal•lacions. Un cop s’hagin efectuat totes les tramitacions pertinents, es preveu que la fase d’execució de les obres, que durarà un parell d’anys, s’iniciï a mitjan 2010.

El model català de gestió de residus municipals té per finalitat reduir els residus i recuperar-ne més. Els seus eixos fonamentals són el foment de la prevenció, l’augment i extensió territorial de la recollida selectiva i el tractament de tots els residus, inclosa la fracció resta. La gestió dels residus municipals a Catalunya, de forma moderna i sostenible, és una tasca que es porta a terme conjuntament entre govern i ens locals i que dóna a la participació ciutadana un paper protagonista.

Les comarques d’Osona i el Ripollès tenen molt bons resultats en l’índex de recollida selectiva de l’any 2008. Osona recull separadament més de la meitat dels residus municipals que genera, concretament el 51,8%, i el Ripollès en separa el 35,5%. D’aquesta manera, les dues comarques es troben per sobre de la mitjana catalana de recollida selectiva, que és del 34,4%. "


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Actuació castellera - Roda de Ter
Fira de l´Hostal del Vilar
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal