EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El solar de l’Atlàntida de Vic ja no és de l’empresa que el va comprar i els veïns temen per la seguretat

L’Ajuntament ha ordenat al nou propietari, del grup BBVA, que en garanteixi la seguretat

El solar de l
El solar, abandonat des de fa mesos, excavat molts metres per sota dels fonaments
Jordi Puig
El solar de l’Atlàntida de Vic ja no és de l’empresa que el va comprar i els veïns temen per la seguretat..
última actualització: 30-09-2009 (17:00)

L’Ajuntament de Vic fa mesos que va al darrere dels propietaris del solar de l’antiga Atlàntida perquè se’n garanteixi la seguretat. Després de molts mesos de negociar amb l’antic propietari, la promotora Desylo, ara el solar ha canviat de mans. El nou propietari és una societat del grup BBVA.

El solar de l’antiga Atlàntida de Vic està deixat de la mà de Déu, víctima de la crisi que ha encallat un dels projectes immobiliaris més ambiciosos del centre de la ciutat. La promotora Desylo, que el 2006 va comprar l’antiga Atlàntida a l’Ajuntament de Vic, ja no ni tan sols n’és el propietari. Víctimes de l’esclat de la bombolla immobiliària, han hagut de malvendre el solar a Anida Desarrollos Singulares, una immobiliària del grup BBVA, amb seu a Madrid.

L’Ajuntament de Vic, de fet, com a garant de la seguretat dels edificis de la ciutat, fa mesos que va al darrere dels propietaris del solar. Primer, amb Desylo, malgrat les gestions fetes des de l’àrea de Disciplina del Departament d’Urbanisme municipal, no se’n van acabar de sortir. Ara esperen tenir més sort amb una empresa que sembla força més solvent, en pertànyer al grup BBVA.

De moment, ja s’ha requerit als que des d’aquest estiu són els nous propietaris que designin un tècnic responsable de l’obra perquè exerceixi d’interlocutor davant els seus homòlegs de l’Ajuntament de Vic. I és que els veïns fa mesos que també estan nerviosos. Han anat veient com la paret mitgera de la banda del carrer Sant Antoni s’anava separant d’una forma quasi imperceptible però real. D’aquí que un dels requeriments que li fa l’Ajuntament als nous propietaris és que s’estabilitzi la paret mitgera o, en el seu defecte, que se l’enderroqui.

Un altre focus de preocupació dels veïns és la constant presència d’aigua embassada en la part inferior del solar, que es va abandonar estant excavat molts metres sota el nivell del carrer, amb els fonaments a la vista. L’aigua prové de la pluja, però també d’una deu que hi ha en aquell punt.

De moment, l’Ajuntament ja ha pagat el bombament d’aigua fins a deu ocasions. El cost d’aquest bombament també s’exigeix ara a la nova empresa propietària del solar. De fet, els informes tècnics en possessió de l’Ajuntament també es refereixen als possibles inconvenients de tipus sanitari que podria provocar l’aigua embassada. El mosquit tigre, la presència del qual encara no s’ha detectat a Vic, té en aquest tipus d’aigües embassades l’hàbitat ideal per desenvolupar-se. Des del veïnat, de fet, ja s’ha expressat aquest temor en més d’una ocasió a l’Ajuntament.

L’últim requeriment de l’Ajuntament a l’empresa és de principis de setembre. L’objectiu de l’àrea que dirigeix Àlvar Solà (CiU) és poder reunir-se amb tècnics d’Anida Desarrollos Singulares i que si bé no es continuï de moment l’obra, almenys es pugui garantir al màxim la seguretat de l’obra, tant per als veïns com per als transeünts, ja que tal com està ara el solar, en cas que hi passés un camió de gran tonatge, fins i tot podria arribar a cedir una part del carrer Sant Antoni. EL 9 NOU també ha pogut comprovar la precarietat amb què està tancat el solar.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Actuació castellera - Roda de Ter
Fira de l´Hostal del Vilar
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal