EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Dos centres d’Osona i el Ripollès treballaran només amb portàtils en algunes aules

El projecte de digitalització arribarà a dues escoles més, que no abandonaran del tot els llibres

Dos centres d
Pere Valldeneu i Andrés Ortega, cap d’estudis i director de l’escola Sagrats Cors de Centelles, amb un portàtil en una de les aules
Jordi Puig
Dos centres d’Osona i el Ripollès treballaran només amb portàtils en algunes aules..
última actualització: 14-09-2009 (13:00)

Joan Serra
L’IES Castell del Quer de Prats de Lluçanès i el SES Joan Triadú de Ribes de Freser posaran en pràctica el projecte de digitalització de les aules a les classes de segon d’ESO. Dues escoles més (el col·legi Rocaprevera de Torelló i el Sagrats Cors de Centelles) també rebran ajuts d’Educació.

Aquest dilluns ha començat el primer curs escolar després de l’aprovació de la Llei d’Educació de Catalunya. Però el nou exercici presenta altres novetats, com el projecte de digitalització de les aules. Els alumnes de Secundària s’acostumaran a estudiar amb continguts digitals i ordinadors portàtils. A Osona, el curs arrenca amb 1.697 alumnes de P3 que s’incorporen al sistema educatiu mentre que el Ripollès guanya 220 nous estudiants.

La campanya per digitalitzar les aules –l’anomenat Projecte 1:1– serà una de les novetats del curs 2009-10, després que el Departament d’Educació hagi fet una aposta decidida per implantar els continguts digitals. Dels ajuts se’n beneficiaran 325 escoles i instituts, que tindran connexió a una xarxa Wi-Fi. Aquests centres impartiran més del 75% de les matèries mitjançant els suports digitals, que substituiran els llibres de text. Les escoles que hagin optat per una digitalització completa incorporaran els ordinadors portàtils a l’aula –la Generalitat aportarà 150 euros per la compra de l’aparell i els pares hauran de pagar els 150 euros restants–.

Dos centres d’Osona i el Ripollès (IES Castell del Quer de Prats de Lluçanès i el SES Joan Triadú de Ribes de Freser) posaran en pràctica el projecte a les classes de segon d’ESO. Dues escoles més (el col·legi Rocaprevera de Torelló i el Sagrats Cors de Centelles) també rebran ajuts d’Educació per digitalitzar les aules, tot i que han triat l’opció de la coexistència. Per tant, treballaran amb continguts digitals –no faran servir portàtils, però disposaran d’aules preparades, amb pissarres interactives– i optaran per no abandonar del tot els llibres de text.

La utilització dels suports digitals substituirà la compra del tradicional material didàctic de paper. Educació subvencionarà els centres escolars que facin la compra de llicències de llibres digitals amb 30 euros per alumne. La Generalitat finançarà el projecte amb 15 milions d’euros mentre que el Ministeri d’Educació i Universitats hi afegirà el finançament procedent del Plan escuela 2.0.

Els canvis obligaran els professors a modificar la manera d’ensenyar. “Això és una renovació pedagògica. No sé si els mestres ho tenim clar del tot”, afirma Carme Prat, cap d’estudis de Secundària de l’escola Rocaprevera de Torelló.

Uns 50 alumnes de segon d’ESO de l'IES Castell de Quer de Prats cursaran les matèries troncals del curs amb ordinadors portàtils i continguts digitals a l’aula. Els llibres de text encara serviran com a suport. “Anirem fent el canvi gradualment”, expressa el director, Lluís Forcada.

L’escola Rocaprevera de Torelló ha rebut ajuts per aplicar la coexistència entre llibres de text i continguts digitals a primer d’ESO (30 alumnes), però valora ampliar-ho a tota la Secundària. “S’haurà d’ensenyar d’una altra manera”, comenta Carme Prat, cap d’estudis.

Els 25 alumnes de segon d’ESO del SES Joan Triadú de Ribes de Freser, per la seva part, convertiran el portàtil en una eina bàsica. Després d’adaptar les instal·lacions, el centre ha fet una aposta per la digitalització. “Podrem fer un control exhaustiu de la feina de l’alumne”, afirma la directora, Maria Perramon. / JOAN SERRA


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Actuació castellera - Roda de Ter
Fira de l´Hostal del Vilar
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal