EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Les obres del Centre de Manlleu són pràcticament parades al cap de tres any de tancar el teatre

Les obres del Centre de Manlleu són pràcticament parades al cap de tres any de tancar el teatre..
última actualització: 26-08-2009 (8:00)
Després de la representació del vodevil 'El més feliç dels tres', durant la festa major de 2006, es va fer el mutis al Teatre Centre de Manlleu. Era l’últim espectacle que acollia l’escenari de l’entitat –posat en escena pels mateixos actors del Centre– abans de les esperades i imminents obres de remodelació que s’hi havien de dur a terme. A partir d’aquest moment, però, tot el procés va començar a anar més lent del que s’esperava, fins al punt que avui –tres anys després– les obres estan gairebé aturades després de la primera fase, i no hi ha calendari per a l’inici de la segona.

La lentitud ja va presidir els treballs des del mateix inici, amb l’enderroc dels interiors, previst per a després del tancament i que no va començar fins al juny de 2007. De l’històric edifici, amb cent anys d’història, només en va quedar dempeus la façana del carrer del Pont.

El solar va quedar buit durant gairebé un any i mig, fins que l’abril de 2008 va començar la primera fase de la construcció del nou teatre. Les obres, amb un pressupost de 900.000 euros, començaven pels fonaments i l’estructura, i també incloïen la distribució bàsica dels interiors. Aquesta part està pràcticament acabada, i s’ha executat gràcies a una subvenció de 600.000 euros del Departament de Cultura de la Generalitat, compromesa ja durant el mandat de la consellera Caterina Mieras, i part d’un crèdit subscrit per la Fundació Teatre Centre amb Caixa de Manlleu, per valor d’1,5 milions d’euros. La suma d’aquestes dues quantitats arriba a cobrir la meitat, aproximadament, del pressupost total de l’obra, que s’enfila als 4 milions d’euros.

La segona fase del projecte, redactat per l’arquitecte barceloní Alberto Esquerdo, seria per acabar els interiors, mentre que una tercera fase completaria els equipaments, des de les butaques fins als equips de llum i so, passant per la climatització. De moment, no hi ha finançament previst per continuar els treballs i entre el col·lectiu del Centre creix la preocupació que es puguin eternitzar.

Des del tancament de la seu històrica, el grup de l’entitat ha mantingut l’activitat, i ha fet representacions en diversos escenaris de Manlleu, des del Casal de Gràcia fins a llocs insòlits per a una representació teatral, com l’antiga fàbrica Rifà (avui edificiTer) de la Fundició Dúctil Benito.

El Centre de Manlleu és actualment propietat de la Fundació Teatre Centre, on hi ha representat l’Ajuntament i l’Associació Teatre Centre.

L’alcalde de Manlleu, Pere Prat, no creu que la remodelació del Centre sigui massa lenta, en comparació amb casos semblants a Catalunya: “El procés d’un teatre és llarg”, afirma. Segons l’alcalde, a principis de tardor estarà fet el projecte executiu de la segona fase, i després “anirem a buscar els diners, per fer el cop fort del finançament”.

L’Ajuntament contempla tres vies: la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat i el segon FEIL (Fons Estatal d’Inversió Local) que aprovarà el govern d’Espanya. Tot i això, aquest es limitarà a projectes de noves tecnologies, dependència social o medi ambient, en els que difícilment encaixa un teatre.

Pere Prat reconeix que “la situació econòmica no és optimista” per trobar recursos per a un equipament cultural, però espera tancar aquest front “abans de final d’any”. De moment, està satisfet “de com han quedat les obres de la primera fase”. / JORDI VILARRODÀ


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Actuació castellera - Roda de Ter
Fira de l´Hostal del Vilar
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal