EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Presenten a Prada la Ruta Abat Oliba que unirà Montserrat i Cuixà passant per Osona i el Ripollès

Presenten a Prada la Ruta Abat Oliba que unirà Montserrat i Cuixà passant per Osona i el Ripollès..
última actualització: 20-08-2009 (14:00)
El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat impulsa la primera ruta turística transfronterera que unirà el monestir de Montserrat amb el de Cuixà, passant per Osona i el Ripollès. El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, acompanyat del subdirector general de Planificació Turística, Jaume Font, ha presentat avui en el marc de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) de Prada, el projecte “Abat Oliba, fundador d’Europa”, una iniciativa que té com a objectiu crear un producte turístic que combini natura, història i cultura a l’entorn de la figura de l’Abat Oliba.

En el marc de la commemoració del mil·lenari de la proclamació d’Oliba com a abat dels monestirs de Ripoll i Cuixà, el consorci Ripollès Desenvolupament conjuntament amb la Direcció General de Turisme, el Consell General dels Pirineus Orientals i l’Associació de Sant Miquel de Cuixà, impulsen aquest projecte que te un pressupost de 1.245.428,94 euros, un 65%. dels quals estarà finançat pel programa Interreg de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra.

El Departament aportarà al projecte una inversió de 360.000 euros en tres anys, i es preveu que quedi enllestit al 2011, coincidint també amb el desplegament del pla de dinamització turística Terra de Comtes i Abats.

La creació de la ruta turística i cultural “Abat Oliba, fundador d’Europa” té com a fil conductor la vida d’Oliba i uneix, inicialment, el monestir de Montserrat amb el de Sant Miquel de Cuixà, passant per llocs tan significatius històricament com Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Vic. La ruta es podrà fer a peu i estarà senyalitzada, amb elements d’interpretació que oferiran una visió de la figura de l’Abat Oliba i del seu context històric. D’aquesta manera, donarà a conèixer els principals escenaris històrics relacionats amb la vida i obra d’Oliba. L’objectiu és bastir un producte turístic que posi en valor el patrimoni del país entès en un sentit ampli (històric, natural, monumental, gastronòmic i cultural).


El desenvolupament d’aquest projecte comptarà amb realització de les següents accions:

* Adequació física i accessibilitat per a persones amb disminució i adequació interpretativa dels monestirs de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Cuixà.

* Estudi de la restauració i posada en valor de la col·lecció i la biblioteca de Saint Michel de Cuixà.

* Recreació en 3D del Monestir de Saint Michel de Cuixà en l’època de la seva màxima esplendor, per a la millora de la interpretació històrica i artística de cara al visitant.

* Instal·lació d’’audioguies al Monestir de Saint Michel de Cuixà.

* Senyalització de la Ruta Abat Oliba tant en la part francesa com a la catalana.

* Adequació d’una estructura d’acollida de la ruta en el Coll d’Ares.

* Ubicació d’elements interpretatius tecnològics en tres punts de la ruta (Prades,Toluges, Elna).

* Edició d’una guia dels punts de la ruta i informacions sobre la mateixa.

* Disseny de pàgina web temàtica sobre els continguts desenvolupats.

* Gestió del projecte i promoció.


Per la seva part el Departament d’innovació, Universitats i Empresa, a través de la Direcció General de Turisme, impulsarà quatre accions concretes: Creació d’un punt d’interpretació de la figura del Bisbe Oliba al Museu episcopal de Vic, amb una inversió de 158 mil euros; adequació d’una estructura d’acollida als usuaris de la ruta en el Coll d’Ares, amb una inversió de 55 mil euros; senyalització de la ruta a peu amb una inversió de 75 mil euros; finalment, edició d’una guia turística dels llocs relacionats amb la vida i obra d’Oliba situats a ambdós costats de la frontera, que comptarà amb una inversió de 48 mil euros.

El projecte “Abat Oliba, fundador d’Europa”, constitueix una acció transfronterera que recupera la unitat geogràfica, històrica i cultural dels dos costats del Pirineu català. Es tracta de posar a l’abast del turista un llegat geogràfic, històric i identitari comú que conforma un discurs coherent des del punt de vista del turisme cultural.

La ruta subratlla i posa en relleu el riquíssim patrimoni medieval de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Vic, d’una banda, i el de Prada i Sant Miquel de Cuixà, per l’altra. Tot plegat immers en escenaris i paratges naturals que han esdevingut veritables icones catalanes: la muntanya de Montserrat i el mític Canigó.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_Mostra Gastronòmica
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal