EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El gerent de la UVic demana ser rellevat només un any i mig després d’accedir al càrrec

El gerent de la UVic demana ser rellevat només un any i mig després d’accedir al càrrec..
última actualització: 06-08-2009 (20:00)
El gerent de la UVic, Josep M. Clotas, ha demanat a l’alcalde de Vic i president del Patronat de la Universitat, Josep M. Vila d’Abadal, que el rellevi del càrrec tot i que està disposat a quedar-se fins després de l’estiu i fins que la universitat ja tingui un nou gerent. Clotas va ser nomenat gerent el desembre del 2007, fa un any i mig, una etapa molt curta per considerar-la tancada.

Ell mateix ha explicat que creu que s’han aconseguit tres dels objectius principals que es va marcar quan va entrar. D’una banda, la resolució del contracte programa amb la Generalitat, que se signarà al mes d’octubre i “pel qual ja s’han rebut els diners pactats”. De fet, la setmana passada, el Departament d’Economia hi va donar el vistiplau després que l’acord es fes amb el Departament d’Universitats. De l’altra, el conveni col·lectiu laboral, el primer que s’aprova, després que portessin tres anys de negociació sense acord. I, finalment, el pla de viabilitat econòmica que “s’ha d’aplicar a partir d’ara mateix” i que es va aprovar en la darrera reunió del Rectorat, de principis de juliol.

Aquest punt, però, hauria estat el desencadenant de la decisió de Clotas. La UVic té un dèficit estructural de 800.000 euros que només es poden superar amb una reducció de la despesa. En la darrera reunió ja es van aprovar mesures per reduir aquest dèficit a la meitat. Des de la gerència s’ha apostat per aplicar aquest pla a començament del nou curs i és probable que hi hagi hagut diversitat de criteris en com i quan aplicar-lo.

A més, l’adequació al nou Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) dibuixa un panorama diferent a l’actual. Fins ara es feien a la UVic 29 carreres i 4 amb doble titulació. Al final del procés d’adequació a l’EEES, quedaran 26 graus. Alguns desapareixen del tot, com ja ho han fet per aquest curs Turisme i Biblioteconomia, i d’altres són substituïts per noves titulacions. Una de les àrees on es produeixen més canvis és a l’Escola Politècnica, que, a més, és de les que té menys alumnes, “una situació penosa”, segons Clotas. Fins ara s’oferien 10 titulacions, en els darrers cursos ja no se n’han ofert algunes, i un cop implantat l’EEES, a la Politècnica s’hi faran quatre graus: Els de Biologia, Biotecnologia, Tecnologia i Gestió Administrativa i Ciències Ambientals, pel que fa a l’àmbit de Biociència, i els de Mecatrònica –precisament una carrera impulsada pel mateix Clotas en col·laboració amb la Fundació Eduard Soler de Ripoll–, Electrònica Industrial, Organització Industrial i el Grau TIC (Tecnologia i Comunicacions). En aquest moments, la UVic té 15 graus aprovats com a EEES (un d’ells, el BAU Escola Superior de Disseny, adscrit a la UVic) i n’hi calen 11 més per verificar.

Oficialment, el gerent de la Universitat de Vic, Josep M. Clotas, es va incorporar el 2 de gener de l’any passat. Clotas va néixer a Olot, és economista de formació i té una dilatada experiència en el món universitari, ja que fins ara ha estat gerent del Parc Mediterrani de la Tecnologia, de la Universitat Politècnica de Catalunya a Castelldefels, i anteriorment ho havia estat de la Fundació Universitat Autònoma, entre altres.

El perfil de Clotas era radicalment diferent al dels anteriors gerents de la UVic. Es va apostar perquè tingués un paper decisiu i, a més, era contractat per primer cop directament pel Patronat, no per Rectorat. Entre els seus objectius per als propers anys, segons va dir ell mateix, hi havia la millora i consolidació de les relacions Universitat-Empresa i un finançament adequat i estable per a la Universitat que li permeti desenvolupar projectes de llarg termini. Alguns, diu, ja els ha complert. / DOLORS ALTARRIBA


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal