EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La UVic cobreix el 84% de les places amb 1.398 alumnes nous

La UVic cobreix el 84% de les places amb 1.398 alumnes nous..
última actualització: 29-07-2009 (14:00)
A la Universitat de Vic (UVic) hi arribaran el curs que ve 1.398 alumnes nous, el que representa un 2% més que l’any anterior. Tot i així, encara han quedat 181 persones que han posat la UVic en primera opció en llista d’espera, i tot i que s’han cobert el 84% de les places ofertes encara en queden de lliures en algunes carreres. I és que encara que sembli una contradicció el fet que hi hagi gent que no hagi entrat no ho és si ens cenyim a les carreres que tria cadascú.

La Facultat d’Educació és el centre amb més assignats, 520, seguida per la Facultat d’Empresa i Comunicació, amb 304, i la de Ciències de la Salut, amb 280. Amb més diferència segueixen l’Escola Politècnica Superior, amb 92 alumnes; la de Ciències Humanes, Traducció i Documentació, amb 38, i la BAU, Escola Superior de Disseny que està adscrita a la UVic, amb 164 alumnes.

Vuit de les titulacions tenen nota de tall aquest curs i són en les que hi ha hagut més sol·licitants que assignats. Es tracta de les titulacions de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Educació Infantil, Educació Primària, Educació Social, Infermeria, Periodisme, Nutrició Humana i Dietètica, i Traducció i Interpretació. És d’aquestes carreres d’on han quedat fora les 181 persones que resten en llista d’espera. Pel que fa a les notes, en totes elles es demana entre un 5,75 i un 5 de nota de selectivitat per poder-hi entrar; entre un 8,35 i un 5 pels que provenen dels cicles formatius, i d’entre un 6,02 i un 5,04 pels que provenen de majors de 25 anys.

Amb la implantació de les titulacions del nou Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), la BAU ha quedat adscrita a la UVic i l’Escola Politècnica Superior ha ofert el nou grau d’Enginyeria Mecatrònica, inèdit a l’Estat espanyol, on hi ha assignats 19 alumnes (vegeu EL 9 NOU del 19 de juny). La UVic ja té adaptades més de la meitat de carreres a l’EEES, en concret oferirà 17 graus de les 30 carreres que ofereix. Alhora preveu incloure’n de noves per al curs 2010-2011. Serien Odontologia, Psicologia, Treball Social, Biologia i Gestió Financera i Empresarial, que substituirà l’actual diplomatura d’Empresarials. En desapareixeran, per ara, l’Enginyeria Tècnica de Telecomunicacions i la diplomatura de Turisme.

Pel que fa a les vies d’accés, un 61% dels assignats prové de la selectivitat; un 19% accedeix mitjançant els Cicles Formatius de Grau Superior; un 15%, per estudis iniciats i no acabats; un 3%, per ser majors de 25 anys i un 2% per una titulació ja acabada. Dels 1.398 assignats, un 66% són dones i un 34%, homes. La UVic acollirà el curs que ve el 3,5% d’universitaris de Catalunya. / DOLORS ALTARRIBA


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Actuació castellera - Roda de Ter
Fira de l´Hostal del Vilar
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal