EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Vic és la ciutat catalana on hi ha més metres quadrats de comerç per habitant

Vic és la ciutat catalana on hi ha més metres quadrats de comerç per habitant..
última actualització: 19-07-2009 (14:00)
Vic és la ciutat de Catalunya amb més metres quadrats de comerç de proximitat per habitant empadronat. Tot i així, o potser per això, hi ha poc més de 200 locals que podrien acollir comerços i estan tancats. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament ha presentat un projecte d’activació d’aquests locals tancats per incrementar l’activitat comercial i econòmica de la ciutat “i no perdre aquesta posició al rànquing que tenim”, segons va dir Jaume Puig, regidor de Comerç, que va presentar el pla juntament amb el regidor de Règim Interior, Josep Rafús, i el consultor i exdirector general de Comerç de la Generalitat, Jaume Angerri, aquest dimecres.

A Vic hi ha actualment poc més de mil locals comercials. Una quantitat important que representa tres metres quadrats de comerç per habitant, segons la diagnosi que ha fet el consultor Jaume Angerri. Les dades són de l’any 2003, quan es podia calcular el nombre de comerços pel pagament de l’impost d’activitats econòmiques (IAE). Angerri creu que si hi ha més de 200 locals tancats “és, en part, perquè ja hi ha una gran densitat”. D’aquests, la majoria, 119, estan ubicats al Remei-Estadi, on els locals tancats representen al voltant del 30% del total que ara no s’activa, en bona part, “perquè s’hi fan les obres de remodelació de carrers i el pàrquing”. En aquesta zona hi ha uns 400 locals comercials i en alguns casos no n’hi poden haver més “perquè molts baixos d’aquesta zona són habitatges”. Al centre de la ciutat, o sigui del riu cap al nord, s’han comptabilitzat uns 750 comerços. Prop del 12% són els que ara estan tancats.

El projecte es divideix en tres parts. Una és l’actualització de l’inventari dels locals tancats, que ja s’ha fet. La segona part passa per la divulgació d’aquesta oferta. Això es farà a través d’una web que aviat es posarà en funcionament, , i que permetrà posar en contacte els propietaris amb els possibles emprenedors i llogaters interessats en un local. No es tracta, segons Puig, de “fer d’agents de la propietat immobiliària des de l’Ajuntament, es tracta de posar en contacte dues parts i que hi hagi més transparència en les condicions, en el preu, en els usos...”. En aquest sentit, es busca que el preu del lloguer no sigui un impediment i fer entendre als propietaris que “un local tancat no rendeix”.

La tercera “pota” del projecte passa per buscar operadors en altres ciutats catalanes. “Es tracta de veure altres empreses que puguin estar interessades a situar-se a Vic”, va dir Angerri, i fins i tot “buscar tres o quatre activitats que puguin ser complementàries en un mateix carrer”. D’aquesta manera, afegeix, es pot crear un nou dinamisme comercial i laboral. Des del consistori es planteja innovar en els espais i per exemple, “sumar petits locals perquè si a algú li interessen més metres s’hi pugui establir” en el cas del centre, o “buscar negocis específics per ubicar en els locals més grans que hi ha a la zona del Remei”. El següent pas, a més de posar en funcionament la web, és reunir-se amb els promotors immobiliaris perquè hi afegeixin els seus espais. / DOLORS ALTARRIBA - EVA FUNOLL


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal