EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Camprodon ha traslladat la capella del Roure per poder eixamplar el carrer Freixenet

Camprodon ha traslladat la capella del Roure per poder eixamplar el carrer Freixenet..
última actualització: 16-07-2009 (14:00)
La capella del Roure ha deixat de formar part del centre de Camprodon. Finalment, amb tots els permisos a sobre la taula, la setmana passada la van traslladar cap a la seva nova ubicació, un paratge que hi ha al costat de la font Llandrius, i on ara mateix només s’hi poden veure els fonaments que marquen la silueta de la base de la capella. Tot i que un grup de veïns del poble es van oposar des d’un primer moment al trasllat del temple, els departaments de Cultura i Urbanisme en van acabar concedint els permisos. El motiu del trasllat es deu a una intenció, per part de l’Ajuntament de Camprodon, d’eixamplar el carrer Freixenet on fins ara estava situada.

La capella del Roure està afectada pel Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) del 2000, perquè quan s’estava redactant es va veure que la capella, juntament amb dues finques més que també han estat enderrocades, feien un coll d’ampolla a l’entrada del carrer Freixenet que evitaven que hi poguessin passar dos vehicles, un per cada sentit. Així doncs, en el POUM de l’any 2000 ja es va preveure el seu trasllat, per tal de poder fer el carrer més ample i millorar la circulació del centre del poble.

En el moment de començar els tràmits per demanar els permisos per traslladar la capella del Roure, el grup de veïns que s’hi oposaven –els mateixos que van impulsar la rehabilitació de l’ermita de Sant Antoni– van dir que la millor solució seria que l’enretiressin dos o tres metres i la deixessin on ha estat des de sempre. També van demanar que la capella es traslladés pedra per pedra i, després de veure com s’ha fet, alguns s’han queixat perquè més que un trasllat “ha semblat un enderroc”.

Des de l’Ajuntament s’ha defensat dient que aquesta actuació s’ha fet després de la concessió dels permisos dels organismes implicats, com ara el Departament de Cultura, el Departament d’Urbanisme, el de Medi Ambient i Habitatge, d’Agricultura, d’Arquitectura i Paisatge, i dels treballs d’excavacions arqueològiques realitzats amb anterioritat, i que la capella tornarà a ser com era. Per tant, és un trasllat en tota regla.

La capella del Roure és d’origen romànic i va ser bastida al segle XII i restaurada el 1477, i és propietat de la parròquia i el Bisbat de Vic. Més endavant, al segle XIX, es va modificar en una rehabilitació. La capella és un antic oratori de camí situada a la sortida del poble. / RUTH ESPUNY


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
Manifestació de l´esquerra independentista a Manlleu
Marxa dels Vigatans
Festa major de Centelles_Correfoc
Festa major de Sant Hipòlit_Rua Carnaval
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal