EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Tresserras inaugura el nou edifici de l’arxiu comarcal d’Osona i municipal de Vic, que ha costat 3,1 milions d’euros

Tresserras inaugura el nou edifici de l
El conseller Tresserras amb el president del Consell Comarcal, Miquel Arisa, i l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal durant la inauguració
Marc Riera / ACN
Tresserras inaugura el nou edifici de l’arxiu comarcal d’Osona i municipal de Vic, que ha costat 3,1 milions d’euros..
última actualització: 18-03-2010 (8:31)

Marc Riera / ACN
El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, considera que el nou Arxiu Comarcal d’Osona i Municipal de Vic que s’ha inaugurat aquest dimecres és una visualització d’un programa ’molt ambiciós’ que Catalunya ha fet en el camp de l’arxivística.

Aquest pla permet, segons Tresserras, ser un dels país europeus que té aquest camp més 'ben resolt'. Actualment només queden dos arxius comarcals 'en fase d'inici de construcció' per completar totes les remodelacions.

El conseller ha inaugurat el nou equipament situat a la zona de l'Era d'en Sellès de Vic. L'arxiu pot emmagatzemar fins a 14 quilòmetres de documentació. El cost del nou edifici ha estat de 3,1 MEUR.

Tresserras ha destacat el 'bon maridatge' que s'ha aconseguit fent que arxius comarcals i municipals cohabitin en un mateix espai. El cas de Vic on arxiu de la ciutat i comarcal comparteixen instal·lacions també s'ha produït en d'altres ciutats catalanes. Aquest fet permet compartir 'sinergies' i 'serveis'. '

El conseller ha assegurat que és 'imprescindible' tenir el patrimoni cultural 'endreçat' perquè només una bona classificació i conservació farà els arxius aptes per ser digitalitzat i poder estar, posteriorment, disponibles a la xarxa. En aquest sentit ha destacat que la interconnexió de tots aquests arxius fet que permetrà reunir 'molt material disponible' en línia. També ha assegurat que, conjuntament el Departament de Treball, s'ha iniciat un pla d'ocupació de cara a formar persones que digitalitzin aquests documents.

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha assegurat que malgrat que pugui semblar un equipament de 'segon ordre' aquest és un equipament molt important perquè reuneix la 'memòria de la ciutat'. Entre d'altres ha destacat que un ciutadà pot arribar-hi a trobar 'empremtes' del seu passat.

El president del Consell Comarcal d'Osona. Miquel Arisa, considera que les noves instal·lacions eren necessàries per 'dignificar' l'arxiu comarcal. Fins ara aquest estava ubicat en un espai cedit per l'Ajuntament de Vic al Museu de l'Art de Pell. L'emplaçament utilitzat fins ara tenia 'molts problemes d'espai'. Aquest fet havia provocat que s'hagués hagut d'arxivar material en caixes. El nou emplaçament permetrà arxivar amb criteris professionals 'més correctes'.

L'edifici compta amb una superfície útil de 1.619 metres quadrats repartits en tres plantes. El nou arxiu tindrà una capacitat màxima per a 14 quilòmetres de documentació. Disposa, entre d'altres, d'un dipòsit per a formats especials (pergamins, plànols i documentació de formats especials) i un dipòsit de suports especials de preservació per a documents electrònics, suports digitals i arxius que requereixen unes condicions específiques de conservació (fotografies, pel·lícules, etc). Aquest dipòsit permetrà conservar la documentació fotogràfica a una temperatura constant de 10º i una humitat relativa del 40% - 45%. Aquests nous espais garanteixen la protecció del patrimoni documental en les millors condicions ambientals

L'arxiu disposa d'espais per al treball intern com la sala de treball per a la tria i classificació de la documentació, un moll de càrrega i descàrrega equipat amb sistemes automàtics que faciliten l'accés de la documentació i un espai per a la desinfecció, desinsectació i neteja de la documentació. La part pública formada per una sala de consulta amb una capacitat per a 12 persones. La sala polivalent té una capacitat de 50 persones.

El cost de la construcció de l'edifici l'ha assumit la Generalitat mentre que l'Ajuntament de Vic hi ha aportat el terreny. L'obra ha estat dissenyada per l'estudi d'arquitectes Gammarquitectura.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
Manifestació de l´esquerra independentista a Manlleu
Marxa dels Vigatans
Festa major de Centelles_Correfoc
Festa major de Sant Hipòlit_Rua Carnaval
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal