EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Les caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa redefiniran en pocs dies la fusió després de la retirada de Caixa Girona

Les caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa redefiniran en pocs dies la fusió després de la retirada de Caixa Girona..
última actualització: 11-03-2010 (10:01)

ACN
Després de la retirada de Caixa Girona, es recupera el model i el projecte inicial que el juliol del 2009 els Consells d’Administració van donar llum verda per al seu desenvolupament.

Unnim serà una realitat amb o sense Caixa Girona. Això és el que es desprèn del comunicat fet públic per les caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa. Les tres entitats han assegurat que esperen tenir actualitzat i adaptat el nou Pla d'Integració en breus dies per presentar-lo davant el Banc d'Espanya.

Les presidències i direccions generals proposaran als seus consells d'administració reformular l'actual procés de fusió, després que Caixa Girona decidís aquest dimarts a la nit no continuar amb la integració de les quatre caixes catalanes.

Aquest pla complia amb tots els requisits de l’organisme del FROB i de la Comissió Europea i estava previst que avui es portés a l’aprovació del Banc d’Espanya.

Els Consells d'Administració de les caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa han aprovat unànimement aquest Pla d'Integració, que mantenia totes les seves magnituds i aspectes bàsics, tot i algunes modificacions i ampliacions de caràcter tècnic que s'hi havien introduït.

El projecte de fusió inicial, amb el qual les caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa van acordar emprendre la integració, se sustenta en una bona base per poder reorientar de forma immediata el procés, amb un nou Pla, que haurà de conduir a la constitució de la nova caixa d'estalvis catalana, que operarà amb la marca Unnim, segosn han assegurat les tres entitats.

Les tres caixes catalanes han remarcat que aquest projecte ja compta amb el ple suport de la Generalitat i del Banc d'Espanya, que al seu dia ja va considerar que el projecte té una dimensió adequada davant la nova situació del mercat financer i els reptes de futur en què s'enfronten les entitats financeres dins del nou marc econòmic general.

Les caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa han insistit en què, tot i la sortida de Caixa Girona, Unnim mantindrà una dimensió important, de gairebé 30.000 milions d'euros en el total d'actius, xifra que se situa en l'onzè lloc dins del rànquing actual de les quaranta-cinc caixes de l'Estat espanyol.

Pel que fa a la inversió creditícia, el saldo total de les tres caixes, al tancament de desembre del 2009, se situa en 21.400 milions d'euros, en el lloc dotzè del rànquing de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis.

Segons les entitats, en els propers dies es redefiniran de nou els ajustaments de plantilla i de xarxa d'oficines de la futura caixa, com també el volum de recursos que es sol·licitaran al FROB, que se situaran de l'ordre d'uns 350 milions d'euros.

Les tres caixes que es mantenen en el projecte de fusió han afirmat que el model del projecte d'integració es manté en tots els seus termes de territorialitat i d'arrelament als seus territoris històrics des del punt de vista econòmic.

Segons les entitats, en els propers dies es redefiniran de nou els ajustaments de plantilla i de xarxa d’oficines de la futura caixa, com també el volum de recursos que es sol·licitaran al FROB, que se situaran de l’ordre d’uns 350 milions d’euros.

Les tres caixes que es mantennen en el projecte de fusió han afirmat que el model del projecte d'integració es manté en tots els seus termes de territorialitat i d’arrelament als seus territoris històrics des del punt de vista econòmic, financer i social.

Segons han dit, serà especialment significativa l’estructura descentralitzada de l’Obra Social, amb la constitució de Consells Territorials a Manlleu, Sabadell i Terrassa per impulsar, administrar i fer un seguiment en els territoris tradicionals de la política de suport a les obres pròpies, de proximitat a les entitats i d’atenció de projectes d’interès específics de les diferents zones.

Les caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa han dit que tenen la ferma decisió de reprendre el projecte de fusió, i constituir un nou grup financer i social, competitiu, sòlid i eficient, que alhora respecti i potenciï els valors de territorialitat i de proximitat, amb un fort compromís de servei a les famílies i a les empreses.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal