EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Dídac Herrero, de Caixa Manlleu, qualifica de "sorpresa" la retirada de Caixa Girona del projecte d’Unnim

Dídac Herrero, de Caixa Manlleu, qualifica de "sorpresa" la retirada de Caixa Girona del projecte d
Dídac Herrero, director general de Caixa Manlleu
Dídac Herrero, de Caixa Manlleu, qualifica de "sorpresa" la retirada de Caixa Girona del projecte d’Unnim..
última actualització: 10-03-2010 (13:37)

Josep Molina / ACN
Les caixes Sabadell, Terrassa i Manlleu acceleren les converses per "redefinir" la fusió Unnim, un cop Caixa Girona ha abandonat. Dídac Herrero, director general de Caixa Manlleu, ha qualificat de "sorpresa" la retirada de Caixa Girona.

Tot i que la nova definició està 'molt avançada' perquè gran part de la feina es va fer el juliol i l'agost del 2009, abans de què s'afegís Caixa Girona, el pla d'integració a 'tres bandes' es podria pactar aquest març, cosa que permetria complir amb el calendari de Brussel·les de tancar els ajuts abans del 30 de juny.

Les caixes que queden del projecte Unnim podrien rebaixar de 500 milions a 350 milions l'ajut del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), recuperant la quantitat que tenien previst abans de l'entrada de Caixa Girona, segons ha pogut saber l'ACN.

La nova caixa resultant de la fusió de Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu suposarà crear una nova entitat d'estalvi amb uns 23.000 milions en actius, 731 oficines, el 80% concentrades a les comarques de Barcelona, i 3.900 empleats.

El director general de Caixa Manlleu, Dídac Herrero, en una conversa mantinguda aquest dimecres amb l'ACN, ha manifestat que la decisió de Caixa Girona ha estat una 'sorpresa', tot i que ha reconegut que era 'previsible' esperar alguna decisió com la que es va anunciar aquest dimarts a la nit després de sentir les últimes setmanes 'comentaris d'alguns polítics' de l'entorn de l'entitat gironina.

Herrero ha manifestat que tot i que els treballs del pla d'integració estan molt avançats per la feina feta durant el juliol i l'agost del 2009, abans de la incorporació de Caixa Girona, l'aprovació del nou pla d'integració a tres bandes 'difícilment' es podrà aprovar abans de l'última setmana d'aquest mes de març.

Pel director general de Caixa Manlleu l'objectiu és que durant aquesta mes de març i màxim la primera setmana d'abril quedi aprovat el nou projecte d'integració pels consells d'administració de les tres caixes que a partir d'ara impulsaran el projecte Unnim.

En el projecte que van definir durant l'estiu del 2009 les tres caixes que ara es mantenen en el pla de fusió Unnim, es demanaven al FROB a l'entorn del 350 milions d'euros. Aquesta xifra es podria 'recuperar' en la redeficinió del nou pla a tres bandes, segons han pogut saber l'ACN. Tot i això, aquesta xifra es podria veure molt poc alterada en base als resultats de l'exercici del 2009 de les tres entitats per tal de no superar el 2% del límit que imposa Brussel·les sobre els actius ponderats.

Un cop aprovat el projecte per aquests consells, el pla d'integració s'haurà de tornar a enviar al Banc d'Espanya i a Brussel·les per la seva ratificació. Després de tenir el vist i plau de les institucions regulatòries i de les autoritats europees, el projecte ha de tornar de nou a ser posat a votació pels consells d'administració de les respectives entitats i un cop aprovat definitivament el pla de fusió podran convocar les respectives assembles generals.

Aquestes assemblees s'haurien de convocar els primers dies de maig, per complir amb el calendari de Brussel·les que posa com límit el 30 de juny. Els estatuts de les caixes obliguen a convocar les assembles en 40 dies d'antelació. Dídac Herrero s'ha mostrat tranquil quan el calendari atès que encara hi ha temps per complir-lo.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal