EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El Suprem arxiva els recursos contra la MAT per un defecte de forma

El Suprem arxiva els recursos contra la MAT per un defecte de forma..
última actualització: 05-03-2010 (12:39)

ACN
El Suprem no admet a tràmit els recursos contra la línia de molt alta tensió (MAT) i que en concret demanaven suspendre l’acord de Consell de Ministres que declarava d’utilitat pública i aprovava el projecte d’execució de les línies Setmenat-Bescanó i Vic-Bescanó.

Els magistrats addueixen un error de forma perquè les associacions no han 'acreditat ni qui era, l'òrgan o persona física amb capacitat i facultats per adoptar la decisió', afegint que 'han tingut l'oportunitat de plantar cara a l'objecció, resolent el defecte mitjançat l'aportació del document que constés l'adopció de l'acord per recórrer' i no ho han fet.

Les associacions recorrien l'acord del Consell de Ministres de 9 de febrer de 2007 pel qual es declara d'utilitat pública i s'aprova el projecte d'execució de les línies elèctriques aèries a 400 KV "Sentmenat-Bescanó" i "Vic-Bescanó", i la modificació de la línia a 400 KV "Vandellós-Pierola-Rubí-Vic" en el tram "Pierola-Vic", en les demarcacions de Barcelona i Girona, el titular de les quals és Red Eléctrica de España.

En concret, els recurrents que reconeix la sala són l'Associació per la Defensa del Territori de les Comarques Gironines, Institució Altempordanesa per la Defensa i l'Estudi de la Natura (IAEDEN), Associació de Naturalistes de Girona, Entesa per Bescanó, Anglès Verd, Grup de Defensa del Montgrí i del Baix Ter (G.D.M.), Associació Vilanna-Bescanó Natura, Associació de Turisme Rural de la Comarca de la Selva, Associació de Municipis Mat (A.M.M.A.T.) i Limnos -EDC- Associació de Defensa del Patrimoni Natural del Pla de L'Estany), Associació per la Defensa i Estudi de la Natura (Adenc), Assemblea d'Entitats Ecologistes de Catalunya (AEEC), Giroguies, Associació Esportiva i Cultural i l'Ajuntament de Riudarenes.

Els magistrats argumenten que han hagut d'optar per la inadmissibilitat perquè 'les associacions recurrents no han acreditat ni qui era, segons els seus estatuts, l'òrgan o persona física amb capacitat i facultats bastants per a adoptar aquella decisió, ni la pròpia decisió o acord social de presentar aquest recurs concret'.

Durant les actuacions, el tribunal considera que els 'recurrents han tingut oportunitat de plantar cara a l'objecció oposada, resolent el defecte mitjançant l'aportació del document que constés l'adopció de l'acord per a recórrer. No havent-lo fet així, el seu recurs ha de considerar-se inadmissible, sense que hagi lloc a la condemna de costes al no concórrer temeritat o mala fe'.

Entre els arguments jurídics presentats per les associacions contraries a la MAT destaquen els que posen en evidència 'la manca de respecte' pel medi ambient amb què s'ha projectat. Les demandes recullen que falta la llicència ambiental integrada, manifesten que hi ha un 'frau de llei' en la tramitació d'un projecte fragmentat ja que, segons la demanda, en realitat es tracta d'un 'projecte unitari de caràcter transfronterer', fet que implica una manca d'avaluació ambiental de tot el traçat.

D'altra banda, el text afirmava que hi ha una manca de justificació tècnica del projecte, una manca d'estudi d'alternatives i anàlisi dels diferents impactes que aquest projecte provoca a la salut humana i al medi ambient.

En relació amb la subestació de Bescanó, a més, es va afegir que hi havia una manca d'estudi d'impacte ambiental del projecte i també que no s'ha seguit el procediment de tramitació establert a la llei catalana d'Urbanisme per ubicar la subestació en sòl no urbanitzable.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Actuació castellera - Roda de Ter
Fira de l´Hostal del Vilar
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal