EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La UVic tanca l’adaptació a l’Espai Europeu d’Educació amb 24 graus, 16 màsters i 7 programes de doctorat

 La UVic tanca l
Assumpta Fargas, rectora, i Carles Torras, vicerector, durant la roda de premsa d’aquest dimecres
Marc Riera / ACN
 La UVic tanca l’adaptació a l’Espai Europeu d’Educació amb 24 graus, 16 màsters i 7 programes de doctorat..
última actualització: 04-03-2010 (8:00)

Marc Riera / ACN
La rectora, Assumpta Fargas, diu que havent ’desprogramat’ algunes carreres (que no s’han reconvertit a graus) s’ha aconseguit una oferta universitària ’més coherent’ i ’més agrupada’.

La Universitat de Vic (UVic) tanca la seva adaptació a l'Espai Europeu d'Educació Superior amb una oferta de 24 graus, 13 màsters i 7 programes de doctorat. Amb la implantació el curs vinent de 7 graus, 4 màsters i 7 programes de doctorat, la institució osonenca tanca els tres anys d'adaptació a l'anomenat procés de Bolonya.

La rectora, Assumpta Fargas, considera que tal i com ha quedat configurada, l'oferta de la UVic és molt 'ajustada' a la dimensió de la universitat. Tot i això l'oferta no queda tancada. Fargas admet que si hi ha una 'conjuntura' que ho fa possible no s'ha de descartar que en un futur es pugui fer un grau d'odontologia a Puigcerdà i un d'infermeria a Igualada.

Fargas diu que havent 'desprogramat' algunes carreres (que no s'han reconvertit a graus) s'ha aconseguit una oferta universitària 'més coherent' i 'més agrupada' de manera que en cada una de les branques les carreres es reforcen 'entre elles'. En aquest sentit, ha assegurat que l'oferta del primer any on l'Espai Europeu d'Educació haurà acabat el seu desplegament s'ha aconseguit una oferta amb 'fortaleses' no només per la pròpia universitat sinó també amb 'les necessitats de l'entorn'.

Els graus emergents o de nova creació que són els que no procedeixen de la reconversió d'antigues carreres són Biologia, Psicologia, Treball Social i Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica. Tant Fargas com el vicerector, Carles Torras, consideren que tots responen a demandes.

En el cas de Treball Social i Psicologia, Fargas destaca que 'encaixa' amb el projecte de crear una Facultat de Ciències de la Salut i Benestar que vol agrupar tota l'oferta d'estudis que en aquest camp té la UVic. En el cas de biologia, la rectora considera que hi ha 'molta gent jove interessada'.

En les enginyeries, Assumpta Fargas admet que a l'àrea de Barcelona hi ha 'molta oferta' però assegura que han de donar 'difusió' per fer valer els seus elements diferencials.

Els nous màsters que s'oferiran seran els de Biologia de Sistemes i Gestió de la Seguretat Alimentària, Pedagogia Montessori (0-6 anys) i Prevenció de Riscos Laborals. Els tres darrers darrers encara estan en tràmit d'aprovació. Pel que fa als set programes de doctorat aquests seran Biologia de Sistemes, Comunicació Digital Interactiva, Tecnologies Digitals i de la Informació, Traducció Llengües i Literatures, Educació Inclusiva, Salut, Benestar i un sobre la valoració d'estudis finances. El relacionat amb la qualitat de vida està en tràmit d'aprovació i no està previst que s'apliqui fins al curs 2011-2012.

La rectora de la UVic ha deixat clar que la primera oferta plenament adaptada al 'Procés de Bolonya' no suposa deixar tancada l'oferta de la UVic. En aquest sentit ha admès que tot i que els graus, màsters i programes de doctorat es faran, per ara, a la capital osonenca no cal descartar que en el futur altres ciutats interiors puguin complementar l'oferta de la universitat. Fargas diu que un desplegament d'estudis d'Infermeria a Igualada i d'Odontologia a Puigcerdà dependrà d'una conjuntura en la que 's'ha d'anar treballant'. La rectora de la UVic admet que si això acaba passant no serà de forma imminent.

Fargas diu que, entre d'altres, el desplegament d'aquest tipus de carrera en la institució que presideix queda molt condicionada per les 'inversions' importants que requereixen. Si la universitat tira endavant els projectes això es podria fer amb la 'implicació del territori'. Fins ara hi han hagut converses obertes i públiques amb aquestes dues ciutats interiors per poder involucrar-se en el projecte universitari osonenc.

La Universitat de Vic presentarà la seva oferta pel curs vinent en la propera edició del Saló de l'Ensenyament que es farà del 17 al 21 de març a Barcelona i el 27 de març amb una jornada de portes obertes que es fa coincidint amb el dia del Mercat del Ram.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT
Gmail REDACTA Etiquetes Safata d'entrada Enviats Paperera Cercles Anterior Fitxers publicitat Varis apli. informàtiques Més Hangouts Més 3 de 5 Imprimeix-ho tot En una finestra nova codi nous materials capsules infromatives Safata d'entrada x publicitat@vic.el9nou.com x Sita Vilaro / Premsa Comarcal Fitxers adjunts14:11 (fa 21 hores) per a Sita Benvolgud@ T’adjunto el codi del nou material de Capsules de la Generalitat. Recorda que s’han d’activar el dia 26 de setembre, i serà vigent fins el dia 16 d’octubre. Dilluns t’enviaré l’ordre corresponent al mes d’octubre. ENVIA CAPTURA DE PANTALLA TAN BON PUNT L’HAGIS ACTIVAT. Moltes gràcies cid:image001.jpg@01D19700.74887870 Sita Vilaró Publicitat sita@premsacomarcal.cat Associació Catalana de la Premsa Comarcal Hospital, 110 - 112 08001 Barcelona Tel: 93 442 14 34 cid:image002.png@01D19700.74887870 cid:image003.png@01D19700.74887870 cid:image004.png@01D19700.74887870 cid:image005.png@01D19700.74887870 cid:image006.png@01D19700.74887870 En compliment de la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades Personals, li informem que les seves dades identificatives i els contingudes en els correus electrònics poden ser incorporats als nostres fitxers, amb la finalitat de mantenir relacions professionals i/o comercials. Si ho desitja pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les seves dades dirigint-se a ASSOCIACIÓ CATALANA DE LA PREMSA COMARCAL (ACPC) - Responsable de Protecció de Dades-, aportant per a la seva identificació una còpia del seu DNI. Aquest missatge i qualsevol document que porti adjunt, si escau, es confidencial i destinat únicament a la persona o entitat a qui ha estat enviat. Espai per a fitxers adjunts Feu clic aquí per Respon o per Reenvia 12,25 GB (81%) de 15 GB en ús Gestiona Condicions - Privadesa Darrera activitat del compte: fa 1 hora Detalls Sita Vilaró Afegeix als cercles Mostra'n els detalls Tasques: ‎Llista de publicitat.vic9‎ MinimitzaFinestra externaTanca

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Festivalet La Remei
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
Manifestació de l´esquerra independentista a Manlleu
Marxa dels Vigatans
Festa major de Centelles_Correfoc
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal