EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Unió de Pagesos demana al govern que anul·li l’aprovació del Pla Director Urbanístic de l’Eix Transversal Ferroviari

 Unió de Pagesos demana al govern que anul·li l’aprovació del Pla Director Urbanístic de l’Eix Transversal Ferroviari..
última actualització: 03-03-2010 (10:27)

ACN
El sindicat considera que vulnera els drets dels pagesos afectats per la reserva del sòl i perquè incompleix la llei ferroviària.

Unió de Pagesos ha interposat un recurs de reposició davant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques per tal que s'anul·li l'aprovació del Pla Director Urbanístic de l'Eix Transversal Ferroviari. Unió de Pagesos ha explicat que el pla aprovat definitivament conté canvis en el traçat respecte del pla que va sortir a informació pública. El sindicat diu que hi ha explotacions agràries que han vist com en l'aprovació definitiva s'afectaven les seves terres i que no se'ls ha donat l'oportunitat d'al·legar. Per això, el sindicat vol que es retiri el pla actual.

Unió de Pagesos denuncia que les explotacions agràries afectades per la reserva de sòl tindran limitats els usos dels seus terrenys d'una manera absolutament innecessària, per un temps indefinit i per complir uns objectius que la legislació en matèria ferroviària ja preveu. En aquest sentit, les explotacions afectades només podran fer instal·lacions provisionals i no tindran dret a percebre indemnitzacions per aquestes si la infraestructura passa definitivament per la reserva de sòl que s'ha aprovat.

El sindicat no s'oposa frontalment a aquesta infraestructura però exigeix que es retiri l'actual Pla Director Urbanístic i que es faci un nou estudi per tal que l'Eix Transversal Ferroviari no trinxi el territori sinó que aprofiti les vies i eixos ferroviaris existents entre Lleida i Manresa, Vic i Puigcerdà.

A més, el sindicat denuncia que el Pla no ha estat acompanyat pels corresponents estudis d'alternatives i d'impacte ambiental, tal com marca la llei 4/2006 ferroviària.

El Pla Director Urbanístic de l'Eix Transversal Ferroviari preveu unir Lleida des de l'aeroport d'Alguaire amb Girona, passant per Mollerussa, Tàrrega, Cervera, Igualada, Manresa i Vic.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
Manifestació de l´esquerra independentista a Manlleu
Marxa dels Vigatans
Festa major de Centelles_Correfoc
Festa major de Sant Hipòlit_Rua Carnaval
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal