EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Comença el tercer curs de cuina intel·ligent per a estudiants inexperts a la UVic

Comença el tercer curs de cuina intel·ligent per a estudiants inexperts a la UVic
Isidre Vila durant una de les sessions del curs
Albert Llimós
Comença el tercer curs de cuina intel·ligent per a estudiants inexperts a la UVic..
última actualització: 05-03-2010 (8:00)

Miquel Erra
L’imparteix Isidre Vila i aquest any està dedicat a la cuina amb forn i microones.

Puré de patates amb reducció de poma, conill amb herbes i cansalada i crema de maduixes amb mató. O bé una paella de verdures, costelles de porc amb salsa agredolça i coca de pasta de full. No són els plats que es podrien escollir en qualsevol restaurant de la comarca, sinó els que es podria preparar un estudiant universitari, a casa, fent un bon ús del microones i el forn.

Aquests són els dos menús que dimecres es van preparar en el marc de la tercera edició del curs de Cuina intel·ligent per a estudiants inexperts, que s’ha desplegat en tres sessions de dues hores cadascuna. “Crec que la majoria d’estudiants universitaris mengen bastant malament”, reconeixia abans de començar Isidre Vila, el professor i cuiner encarregat d’impartir el curs. Molts universitaris “tiren de tòpic” amb menús fonamentats en “arròs bullit, macarrons o pollastre”.

Segons Vila, “amb quatre eines bàsiques podrien millorar moltíssim la seva alimentació”. Dues d’aquestes eines “infrautilitzades” són el microones i el forn. En saber treure profit d’aquests dos electrodomèstics se centrava aquesta tercera edició del curs. I és que el forn, per exemple, “serveix per alguna cosa més que per guardar-hi les paelles”, ironitzava Vila.

També els microones, “cada dia més vàlids en pisos petits”, poden donar “molt de joc” de cara a preparar una cuina ràpida, “però també sana, en contra del que pensa molta gent”. L’objectiu del curs és oferir als estudiants tot un ventall de receptes fàcils, “partint de productes del supermercat”, de cara a preparar una cuina ràpida, econòmica i saludable.

“Ho provaré, però crec que de moment haurà de continuar cuinant la meva mare. Tinc massa poc temps als migdies”, reconeixia una de les alumnes del curs, Cristina Maireles, que viu a casa. “Fa una mica de respecte això de posar-te a la cuina”, afegia un seu company de Manresa, Ricard Gómiz, que no deixava de prendre nota.

Amb aquesta iniciativa, la UVic vol oferir una formació “global” als estudiants de cara a fomentar “bons hàbits alimentaris entre els joves”. Aquest any, per la coincidència en època d’exàmens, la inscripció al curs ha estat sensiblement inferior a la de les edicions anteriors.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Actuació castellera - Roda de Ter
Fira de l´Hostal del Vilar
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
 [+] fotogaleries








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal