EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

L’Ajuntament tindrà preferència a l’hora de comprar els pisos de sis blocs amb risc de degradació de Vic

L
Cartell d’un pis en venda als Habitatges Montseny, ara fa un any
Jordi Puig
L’Ajuntament tindrà preferència a l’hora de comprar els pisos de sis blocs amb risc de degradació de Vic..
última actualització: 03-03-2010 (14:00)

Josep Comajoan
Són els dels Habitatges Monteseny, la Cooperativa Joan XXIII, el Vic-2, el Sánchez Arjona, la plaça Moragas i el carrer Torelló. Quan un propietari es vulgui vendre un pis primer l’haurà d’oferir a l’Ajuntament pel preu que ell cregui convenient. És l’anomenat dret de tanteig i retracte.

L’Ajuntament de Vic tindrà preferència a l’hora de comprar un habitatge de sis blocs de pisos amb risc de degradació de Vic. Serà a partir de l’aprovació definitiva del POUM, que assenyalarà aquestes sis zones: els Habitatges Montseny, la Cooperativa Joan XXIII, el Vic-2, el Sánchez Arjona, la plaça Moragas i el carrer Torelló. És una de les novetats que incorpora el POUM després de la negociació d’ICV amb l’equip de govern.

Els pisos de sis blocs de Vic s’hauran d’oferir a l’Ajuntament abans de vendre’ls a un tercer. Serà a partir de l’aprovació definitiva del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). El Pla incorpora l’anomenat dret de tanteig i retracte a favor de l’Ajuntament en sis zones de la ciutat: els Habitatges Montseny, els de la Cooperativa Joan XXIII, els del Vic-2, els del Sánchez Arjona, els de la plaça Moragas i els del carrer Torelló.

El dret de tanteig i retracte, tot i que en altres països fa anys que s’aplica, a Catalunya tot just l’incorpora l’última Llei d’urbanisme en el seu article 164. Quan un propietari vol vendre’s un pis d’una zona afectada, primer l’ha d’oferir pel preu que ell en demani a l’Ajuntament, que té un temps per respondre. És l’anomenat “tanteig”. Si a l’Ajuntament li interessa, el compra. Si no, es pot oferir el pis a un tercer, que el pot comprar per aquell preu. Si finalment es ven el pis per un preu inferior, l’Ajuntament el pot tornar a reclamar pel nou preu. Seria el “retracte”. El dret no afecta les herències, sinó només les transmissions dites “oneroses” a tercers.

El dret no representa res més, ni hauria de tenir cap influència en el preu de venda. L’Ajuntament, però, pot adquirir un parc de pisos que li facilita l’execució d’una determinada política d’habitatge, que en el cas de Vic s’haurà de fixar, un cop aprovat el POUM, en el Pla de l’Habitatge. Des de l’esponjament social, introduint per exemple parelles joves o població autòctona en barris amb altes concentracions de gent gran o immigrants, a poder intervenir des de l’Ajuntament, com a propietari de pisos d’un bloc determinat, en la millora de la seva qualitat, posant-hi ascensors o reformant-ne parts molt degradades.

Si bé el dret de tanteig i retracte es podria exigir a partir de l’aprovació definitiva del POUM, d’aquí a uns mesos, a l’espera de redactar el Pla de l’Habitatge de Vic, “es tracta més que res de tenir a punt els instruments per quan ens facin falta”, explica Xavier Solà (CiU), tinent d’alcalde d’Urbanisme.

Solà es mostra especialment satisfet d’incorporar al POUM fórmules innovadores en matèria d’urbanisme, algunes d’elles a partir de la negociació del vot favorable d’ICV a l’aprovació provisional. Aquesta s’havia de fer al ple de dimecres vinent, tot i que és probable que s’hagi d’ajornar uns dies.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal