EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Can Baumann acollirà finalment una part del Parc Tecnològic de Vic

Can Baumann acollirà finalment una part del Parc Tecnològic de Vic
Aquest edifici, situat a la carretera de Roda, acollirà diversos mòduls de la futura incubadora d’empreses
Jordi Puig
Can Baumann acollirà finalment una part del Parc Tecnològic de Vic..
última actualització: 02-03-2010 (14:00)

Dolors Altarriba
En aquest espai s’hi poden encabir el que seria una incubadora de noves empreses “o de nous projectes que tinguin com a denominador comú el coneixement i la innovació”, segons Josep Burgaya. Per aquest motiu, també, el parc portarà el nom de Parc del Coneixement i la Innovació.

L’edifici de Can Baumann de Vic, on fins fa poc hi havia l’empresa Colomer Munmany, serà la seu d’una part del futur parc tecnològic. Aquest edifici, on en un primer moment hi havia d’anar la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Vic, serà cedit anticipadament en les properes setmanes, segons ha explicat Josep Burgaya, regidor d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament. A partir d’aleshores, el projecte ja està prou madur “perquè s’hi comencin a fer obres”.

L’opció d’instal·lar el projecte en aquest edifici no és únicament perquè és un edifici que, per acord, ha d’acabar cedit a l’Ajuntament, sinó que a més “és un edifici que permetrà revitalitzar tota la zona, aprofitar-lo i per tant és una opció més sostenible, i queda molt a prop dels polígons industrials”.

Can Baumann està situat a la carretera de Roda, al final de la qual s’arriba als polígons de Vic. Aquesta opció no descarta, segons Burgaya, la d’El Bergós, on el POUM preveu que vagi aquest parc i sobre el qual ja hi ha un projecte. “L’opció d’El Bergós és la més visible, potser, perquè queda a l’entrada de Vic”, explica Burgaya, però “Can Baumann pot fer de centre de serveis avançats”.

El projecte del Parc Tecnològic té atorgada una subvenció del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), tal com va recordar l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, durant la visita que va fer divendres a Vic el secretari general de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, Jaume Oliveras. Per al període 2007-2011 el parc rebrà 636.000 euros amb l’objectiu de fer aquesta incubadora tecnològica que constarà de 14 mòduls i 10 espais per a grups de recerca de la UVic. El projecte rebrà també 318.084 euros procedents de la Diputació.

A més del centre de serveis avançats, que anirà a Can Baumann, el parc inclou un centre de recerca universitària, un centre d’empreses, la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic i una empresa tractora. Des que es va idear el projecte, fa un any i mig, fins ara, però, hi ha hagut canvis i avenços. S’ha creat la societat que el gestionarà, Parctecvic, de la qual és accionista l’Ajuntament i la UVic, però es preveu que hi entri participació privada. Tot el projecte té un pressupost de 56 milions d’euros.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
Manifestació de l´esquerra independentista a Manlleu
Marxa dels Vigatans
Festa major de Centelles_Correfoc
Festa major de Sant Hipòlit_Rua Carnaval
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal