EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Ciències de la Salut de la UVic anirà a la Casa de la Convalescència i no a Can Baumann

Ciències de la Salut de la UVic anirà a la Casa de la Convalescència i no a Can Baumann
Edifici de la Casa de la Convalescència, on anirà Ciències de la Salut
Sagi Serra
Ciències de la Salut de la UVic anirà a la Casa de la Convalescència i no a Can Baumann..
última actualització: 26-02-2010 (14:00)

Josep Comajoan / Jordi Vilarrodà
La Facultat de Ciències de la Salut finalment no anirà a les antigues naus de Can Baumann, a la carretera de Roda de Vic, tal com s’havia anunciat en diferents ocasions. La Generalitat, per la seva part, durà els seus serveis territorials a un edifici de nova construcció al Sot dels Pradals.

Al final el més probable és que vagin a la Casa de la Convalescència, un ampli edifici actualment desocupat a la confluència del carrer Eduard Junyent i la rambla de l’Hospital (als baixos del qual fins fa poc hi havia hagut el tanatori).

El Patronat de l’Hospital de la Santa Creu ja s’havia decidit a rehabilitar l’edifici, actualment en un estat força precari, davant l’interès mostrat per la Generalitat per ubicar-hi la Delegació del Govern i alguns dels serveis territorials que tenen la seu a Vic.

Al final, però, la Generalitat no s’ha posat d’acord amb la Santa Creu, ja que els primers volien comprar l’edifici, i no estar-hi de lloguer com es pretenia des de Vic. Sigui com sigui, ja que ja s’havia pensat en la rehabilitació, al final es farà igualment i, en forma de lloguer o a través d’alguna altra fórmula jurídica encara per definir, serà segurament la UVic qui finalment acabi ocupant aquest edifici noble.

El 30 de març, l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal –que també presideix els patronats que gestionen la Santa Creu i la UVic–, té una última reunió amb Imma Turu, directora general de Patrimoni de la Generalitat. Vila d’Abadal ha posat sobre la taula de la negociació una cessió d’ús, a mig camí de la compra i del lloguer, però el més probable és que finalment la Generalitat renunciï a anar a la Convalescència, i acabi concentrant la Delegació del Govern i tots els serveis territorials amb seu a Vic (Acció Social, Governació, Agricultura i Cultura, i per confirmar, Medi Ambient) en un edifici de nova construcció en un solar de 6.000 metres quadrats al Sot dels Pradals. El terreny, a tocar del futur Arxiu Comarcal, és propietat de l’Ajuntament, que el cediria a la Generalitat.

La Facultat de Ciències de la Salut de la UVic imparteix actualment quatre graus (Infermeria, Fisioteràpia, Teràpia Ocupacional i Nutrició Humana), a més d’un màster en Envelliment. És el tercer centre de la UVic en nombre d’estudiants, amb 908 matriculats aquest curs, un 18 per cent del total d’alumnes de la universitat. Per al proper, ja està aprovat un nou grau, el de Treball Social. En conseqüència, la UVic ha d’estudiar si la Casa de Convalescència té prou capacitat per acollir-los: “Estem en plena anàlisi, no ho sabem encara”, diu la rectora. En qualsevol cas, es preveu la possibilitat d’ampliar les instal·lacions, en el futur, amb l’actual edifici dels jutjats. El POUM de Vic preveu que aquests es traslladin al sector del Graell.

Sigui com sigui, la rectora de la UVic, Assumpta Fargas, considera “una molt bona oportunitat” el possible trasllat de Ciències de la Salut a l’antiga Casa de Convalescència, al costat de l’Hospital de la Santa Creu. “Ja ens semblava bé a Can Baumann”, afirma, “però hi ha més proximitat amb els campus de la UVic, es crearan sinergies amb la Santa Creu i, a més, té un valor simbòlic”. En efecte, aquest mateix lloc va veure néixer, a principis dels anys 80, l’Escola d’Infermeria de Vic, l’embrió de l’actual Escola Universitària de Ciències de la Salut.

El motiu del canvi de Can Baumann per la Casa de la Convalescència és que els problemes econòmics pels quals passa la constructora que va comprar l’edifici al grup Colomer ha fet que acabés en mans d’un dels seus socis. Aquest no veu clar que es tanqui cap operació abans de l’entrada en vigor del conveni previst en el nou POUM i que dóna una major edificabilitat a part dels terrenys. Això i el fet que ni Ajuntament ni UVic prefereixin no endeutar-se més per fer les reformes necessàries a Can Baumann han fet que finalment s’optés per la solució de la Casa de la Convalescència. L’Ajuntament té en estudi quina destinació li donaria en un futur a Can Baumann.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal