EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Urbanisme aprova el POUM de Taradell però n’exclou la polèmica planta de runa

Urbanisme aprova el POUM de Taradell però n
Pere Solà, director general d’Urbanisme, i Joaquim Garcia, director dels serveis territorials a la Catalunya Central, després de la Comissió
Marc Riera / ACN
Urbanisme aprova el POUM de Taradell però n’exclou la polèmica planta de runa..
última actualització: 25-02-2010 (14:00)

Marc Riera / ACN
Segons ha explicat el director general d’Urbanisme, Pere Solà, aquest dimecres han rebut un decret d’alcaldia on es demanava excloure aquest pla que s’havia introduït ’després de la fase d’informació pública’.

La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central ha aprovat aquest dimecres el nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) de Taradell. La comissió havia demanat fa uns mesos al consistori que introduís algunes modificacions al document perquè aquest fos definitivament aprovat. El nou POUM s'ha aprovat en la seva totalitat a excepció d'un pla especial destinat a ubicar-hi una planta de tractament de runa. La previsió d'aquest dipòsit de runa havia aixecat veus contràries.

Segons ha explicat Solà a la sortida de la comissió, l'equip de govern ha optat per retirar de l'aprovació el pla especial de la finca del Molist perquè 'qualsevol recurs' que es podés produir per manca d'informació pública podés acabar condicionant el desenvolupament de la resta del pla. 'L'alcalde així ho ha demanat i la comissió ho ha tingut en compte' ha assegurat Solà.

El director general d'Urbanisme ha assegurat que si posteriorment el consistori opta per ubicar la planta de runa en aquest emplaçament, el fet de que estigui ubicat en sòl no urbanitzable l'obligarà a tramitar-ho mitjançant un pla especial.

La planta de runa havia aixecat recels entre organitzacions agràries i alguns veïns. Els opositor es queixaven del fet que la planta de tractament de runes es va incorporar al POUM quan no hi havia opció de presentar-hi al·legacions. El Departament de Medi Ambient també considera que la planta no hauria d'estar als camps del Molist pel risc d'inundabilitat i per ser uns terrenys afectats amb risc potencial de contaminació d'aqüífers.

Quan es va aprovar el POUM al plenari municipal, l'alcalde, Lluís Verdaguer, assegurava que el nou pla feia una proposa de creixement 'bastant natural' en la línia dels darrers 8-10 anys en què el poble ha crescut de 100 a 120 habitants cada any. Segons les previsions que fa aquest pla, Taradell no sobrepassaria els 7.000 habitants fins d'aquí 'vuit o nou anys com a mínim'. Recentment el poble ha sobrepassat per primer cop els 6.000 habitants. El pla proposa una zona a desenvolupar cada quatre anys.

La comissió també ha aprovat una modificació del planejament de l'àmbit UA-1 de Colluspina. Es tracta, segons Solà, d'un 'petit creixement' amb la construcció de cases darrera del carrer Major. La modificació s'ha aprovat però s'ha demanat a l'Ajuntament que instal·li l'estació depuradora 'fora d'aquest àmbit d'actuació' o que en cas contrari aprofiti l'espai lliure del planejament per fer una instal·lació soterrada.

L'ens urbanístics de les comarques centrals també ha fixat que la superfície mínima dels habitatges del cas antic d'Espinelves (Osona) sigui de 100 metres. L'Ajuntament proposava una superfície mínima de 80 metres. Pel que fa a una zona de cases unifamiliars aïllades, la Comissió ha desestimat la proposta que s'hi podessin fer cases plurifamiliars.

A Folgueroles, la Comissió ha aprovat 'compactar' dues zones de creixement de manera que 'concentra' els habitatges en una de les zones de creixement i concentra els equipaments en l'altra zona, proper al camp de futbol.

La comissió també ha emès un informe favorable pel desenvolupament del sector de la Campaneria II, situat entre Torelló i Sant Vicenç de Torelló. Aquest sector s'havia anat 'matisant' en diversos acords de la comissió urbanística. Solà el considera un acord 'important' perquè és un sector on s'hi poden arribar a construir 610 habitatges.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Actuació castellera - Roda de Ter
Fira de l´Hostal del Vilar
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal