EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El CGPJ arxiva la queixa d’un advocat de Múrcia contra el jutjat de Vic per fer-li pagar la traducció al castellà

El CGPJ arxiva la queixa d’un advocat de Múrcia contra el jutjat de Vic per fer-li pagar la traducció al castellà..
última actualització: 24-02-2010 (16:57)

EFE
Després de l’arxiu de la queixa, Mazón ha anunciat que recorrerà la decisió del CGPJ davant el Tribunal Suprem i ha recordat que ja ha presentat també un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional per la "denegació de les traduccions" per part del jutge.

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha arxivat la queixa que l'advocat José Luis Mazón va presentar contra una providència d'un jutjat de Vic que va considerar que el lletrat havia d'afrontar les despeses de la traducció al castellà de diversos documents judicials redactats en català.

La Comissió Disciplinària del CGPJ va acordar el passat 8 de febrer arxivar la queixa de Mazón en entendre que l'assumpte relatiu al pagament de les traduccions al castellà dels documents constitueix una "qüestió jurisdiccional" aliena a la competència del Consell General del Poder Judicial.

L'informe del Servei d'Inspecció aprovat per la Comissió Disciplinària assegura que si bé el CGPJ té per missió contribuir a salvaguardar la independència dels jutges i magistrats, "no està autoritzat per corregir l'aplicació que aquells facin de l'ordenament jurídic, en el marc del procés i en l'exercici de les potestats jurisdiccionals".

Amb aquest argument rebutja la queixa de l'advocat contra la providència dictada el mes d'octubre passat pel Jutjat de Primera Instància número 4 de Vic, que va acordar que la traducció d'un acte i una altra documentació havia de ser costejada pel lletrat.

L'advocat José Luis Mazón, personat en un assumpte encomanat per un veí de Vic, al·legava que en exigir-li el pagament de les traduccions el jutge vulnerava la Llei Orgànica del Poder Judicial, que estableix que es procedirà d'ofici a la traducció si s'al·lega indefensió per desconèixer l'idioma.

L'advocat considera que el Consell General del Poder Judicial "no ha protegit la independència del jutge sinó el seu independentisme fins i tot de la pròpia llei, el menyscabament notori del qual el CGPJ empara".

"Aquesta manera de gestionar el poder públic condueix al desastre", conclou Mazón.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Actuació castellera - Roda de Ter
Fira de l´Hostal del Vilar
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal