EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Medi Ambient recomana que es reubiqui la planta de runes de Taradell

Medi Ambient recomana que es reubiqui la planta de runes de Taradell..
última actualització: 21-02-2010 (23:15)

Josep Comajoan
La resolució forma part de la documentació que dimecres tindrà sobre la taula la Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central, que ha de donar el vistiplau definitiu al POUM de Taradell.

El Departament de Medi Ambient de la Generalitat recomana que es reubiqui la planta de tractament de runes que el POUM de Taradell preveu a la finca del Molist.

El POUM preveu la instal·lació d’una planta de tractament de runes en uns camps de la finca del Molist. La planta ha aixecat oposició entre organitzacions agràries i alguns veïns, als quals ara s’ha afegit el Grup de Defensa del Ter.

Entre altres qüestions, la plataforma opositora es queixa que la planta de tractament de runes es va incorporar al POUM en una última fase, quan ja era impossible presentar-hi al·legacions. Amb tot, encara que estigui prevista al POUM, caldrà un pla especial posterior per autoritzar-la definitivament.

Medi Ambient considera que la planta no hauria d’estar als camps del Molist pel risc d’inundabilitat per la seva proximitat a la confluència de la riera de Taradell i la Riereta, i per ser uns terrenys afectats amb risc potencial de contaminació d’aqüífers.

Des d’ICV d’Osona aquest cap de setmana s’ha fet públic un comunicat on rebutgen la ubicació de la planta al Molist. ICV considera que “cal evitar la fragmentació dels espais agroforestals dels espais periurbans”.

NOTA DE PREMSA D'ICV D'OSONA

"ICV rebutja la ubicació de l’àrea de reciclatge de runes al Molist de Taradell

Els ecosocialistes de la comarca demanen a l’Ajuntament i Urbanisme que facin cas a les recomanacions del Departament de Medi Ambienti que busquin una nova ubicació per l’activitat.

ICV d’Osona considera contraproduent l’actual ubicació de l’àrea de reciclatge de runes en el sòl agrícola del sector del Molist de Taradell per l’impacte i les vulnerabilitats ambientals que pot comportar aquest tipus d’activitat en aquesta zona. Els ecosocialistes demanen a l’Ajuntament de Taradell que es faci enrera i que consideri la ubicació d’aquesta instal•lació de reciclatge de runes en un altre emplaçament del municipi més idoni que faci compatible aquest tipus d’activitat amb el seu entorn.

Els ecosocialistes de la comarca consideren que cal evitar la fragmentació dels espais agroforestals dels sectors periurbans, particularment en àrees com el sector del Molist de Taradell que manté la integritat i la naturalitat de l’entorn rural del municipi. Una instal•lació d’aquestes característiques pot afectar negativament el paisatge i l’entorn rural i malmetre’n el seu valor.

A més, el tractament de runes que es vol realitzar en aquest espai s’ubica en la confluència de la riera de Taradell i la Riereta, sobre terrenys inundables i amb risc potencial d’inundació per aqüífer per purins, cosa que fa més contraproduent encara l’actual localització. Des d’ICV adverteixen que ja que existeixen informes tècnics del Departament de Medi Ambient que alerten dels riscos d’inundabilitat i de l’impacte ambiental d’aquest tipus activitat en aquest sòl rústic i que per tant, caldria prendre en consideració aquestes recomanacions en l’aprovació definitiva del planejament que s’ha de fer aquesta setmana a la Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central. "


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Actuació castellera - Roda de Ter
Fira de l´Hostal del Vilar
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal