EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La Casa Reial confirma que s’estudiarà la petició de Manlleu pel Teatre Centre

La Casa Reial confirma que s
Cartell d’obres al Teatre Centre de Manlleu
La Casa Reial confirma que s’estudiarà la petició de Manlleu pel Teatre Centre..
última actualització: 21-02-2010 (14:05)

La Casa Reial va confirmar aquest dimecres a EL 9 NOU que la petició manlleuenca que part de l’herència de Juan Ignacio Balada donada als Prínceps d’Astúries pugui tornar a Manlleu “serà tinguda en compte”. La petició, diuen, "serà estudiada pels serveis jurídics de la Secretaria del Príncep".

Atenent una petició del programa 'Voranit', d’EL 9 TV, que el va posar en antecedents, el gabinet de premsa del Palau de la Zarzuela s’hi va posar en contacte per confirmar que “cap petició deixa de ser valorada ni atesa, i es deriva a l’estament competent”. I més quan es tracta d’una petició fonamentada, com és el cas, que “serà estudiada pels serveis jurídics de la Secretaria del Príncep”.

A l’espera de rebre la petició formal des de Manlleu, que es va enviar per correu certificat a principis de setmana, el portaveu de la Casa Reial va advertir, malgrat tot, que “serà un procés molt llarg”, ja que caldrà analitzar els termes exactes en què està redactat el testament i els interrogants legals que calgui resoldre.

D’entrada, cal calcular el valor real del patrimoni donat. Segons recull el testament, la meitat s’ha de destinar a una fundació de la Corona d’interès social i general, i la resta s’ha de repartir entre els Prínceps d’Astúries (el 20% d’aquesta meitat) i els vuit néts dels reis (el 80% restant). A més, ara s’hi ha afegit la reclamació de dues cosines de Balada, que reclamen part de l’herència basant-se en el dret testamentari espanyol. Per altra banda, el govern balear podria quedar-se fins al 70% d’aquest patrimoni en no haver-se nomenat beneficiaris familiars del testador.

En qualsevol cas, i en la mesura que la donació “afecta l’esfera privada dels Prínceps, un cop això resolt els correspondrà només a ells decidir quina resposta s’acaba donant a la petició”, que no estarà subjecta a cap altre òrgan de l’Estat.

La carta que la presidenta del Teatre Centre, Dolors Collell, ha enviat a la Zarzuela recorda, en primer lloc, la llarga història de 130 anys de l’entitat i el fet que aquesta “s’ha estroncat” a causa del tancament del local “per dur a terme unes imprescindibles obres de remodelació”.

La crisi econòmica ha conduït el projecte “a un carreró sense sortida”, sense perspectiva immediata d’obtenir “recursos públics ni privats”.
Dolors Collell recorda la vinculació a Manlleu de Bartomeu Llabrés –oncle de Juan Ignacio Balada– i la seva condició de “soci actiu” del Teatre Centre i l’“amor que sentia per la nostra entitat”. La carta acaba apel·lant a la “sensibilitat” dels Prínceps cap a les iniciatives culturals i el seu afecte per Catalunya perquè tinguin en compte una proposta “que pot semblar atrevida”.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Actuació castellera - Roda de Ter
Fira de l´Hostal del Vilar
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal