EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La llonganissa de Vic no nota la crisi i augmenta les vendes en un 27% durant el 2009

La llonganissa de Vic no nota la crisi i augmenta les vendes en un 27% durant el 2009
La llonganissa de Vic no nota la crisi i augmenta les vendes en un 27% durant el 2009..
última actualització: 16-02-2010 (20:00)

Marc Riera / ACN
Segons dades dels gestors d’aquesta indicació, l’any passat les vuit empreses que etiqueten amb aquesta etiqueta de qualitat van vendre uns 60.850 Kg d’aquest producte. El 70% de les vendes del producte es van comercialitzar dins de territori català. El 5% es va destinar a exportacions.

Les vendes de llonganissa de Vic amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) van augmentar l'any 2009 en un 27,3%. El 70% de les vendes del producte es van comercialitzar dins de territori català, el 25% del producte es va vendre a la resta de l'Estat mentre que el 5% es va destinar a exportacions.

El fet que hagin augmentat les vendes ha contribuït, segons els gestors de la IGP, a 'garantir' que els 217 llocs de treball directes que generen aquestes vuit empreses s'hagin pogut mantenir.

Segons les dades facilitades per la IGP Llonganissa de Vic, el fet de poder augmentar lleugerament les vendes i no patir un descens del consum a causa de la crisi econòmica ha permès mantenir els nivells d'ocupació en les diferents plantes de producció situades en diferents municipis de la comarca d'Osona.

Per millorar el posicionament en el mercat espanyol i augmentar les exportacions, el Consell Regulador de la Llonganissa de Vic va aprovar un pla de promoció per aquest 2010. Aquest pla contempla, entre d'altres, la participació en fires internacionals com el Salón del Gourmet de Madrid o al Sial de Paris. També es contempla la participació a la fira internacional Alimentaria de Barcelona.

La llonganissa de Vic és un embotit elaborat farcint un budell llarg i prim amb carn magra de porc picada i adobada amb pebre i altres espècies. Es conserva crua i es deixa assecar durant un període de temps mantenint-la penjada d'un cap.

La llonganissa de Vic s'esmenta per primera vegada en un document del segle XIV que es troba a l'Arxiu Episcopal de Vic. La fórmula per a aquesta elaboració es fa imitant la manera dels pagesos de la Plana de Vic que des de temps remots picaven les millors carns de la matança del porc i un cop adobada la penjaven a assecar al rebost

Llonganissa de Vic es una Indicació Geogràfica Protegida (IGP), reconeguda per la Unió Europea, al desembre de 2001 i per la pròpia Generalitat de Catalunya el juny del 2000.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Actuació castellera - Roda de Ter
Fira de l´Hostal del Vilar
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
 [+] fotogaleries








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal