EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Sant Joan de les Abadesses tindrà el primer hotel de la seva història

Sant Joan de les Abadesses tindrà el primer hotel de la seva història
Vista del Mas Grau, on es construirà l’hotel
Sant Joan de les Abadesses tindrà el primer hotel de la seva història..
última actualització: 14-02-2010 (14:00)

Lídia Traveria
Sant Joan de les Abadesses podria tenir aviat el primer hotel de la seva història ja que l’actual propietari de la casa Mas Grau està disposat a obrir un hotel rural amb capacitat per a unes nou habitacions. Actualment només hi ha la casa-fonda de Can Janpere, que té 12 habitacions.

De moment, el ple de l’Ajuntament va aprovar inicialment i per unanimitat el pla especial de Mas Grau. Aquest és un tràmit indispensable per poder destinar la construcció a ús hoteler, tal com recull el catàleg de masies i cases rurals del municipi, ja que es tracta d’un bé protegit. Després d’aquesta aprovació, s’haurà de redactar el projecte. Actualment a la finca hi ha una explotació ramadera.

L’alcalde de Sant Joan, Ramon Roqué (PSC), va destacar la importància de la notícia “per la mancança d’aquest servei” a la població i perquè “no tenim aquest tipus de tipologia d’establiment”, i més tenint en compte “l’obertura de noves activitats turístiques” en els propers mesos com és el Palau de l’Abadia amb el Centre d’Interpretació del Mite del Comte Arnau. Roqué també va afegir que espera que aquesta iniciativa sigui la primera d’altres que es puguin concretar en els propers mesos o anys.

Des d’ERC, Joan Álvarez va comentar que el seu grup veu bé la iniciativa, però els preocupa el fet que el camí d’accés a la casa no pertanyi a la finca Mas Grau, i per tant, tingui un propietari diferent. Roqué va dir que aquesta situació l’haurà de resoldre el propietari del Grau i “no sé fins a quin punt” aquesta qüestió “l’hauria de considerar el pla especial”. Tot i així, va dir que en parlarien amb el propietari perquè no tingui problemes.

Des de fa anys, es parla de la necessitat de tenir un hotel a Sant Joan. Actualment només hi ha la casa-fonda de Can Janpere, que té 12 habitacions, al centre del poble, i algunes cases de turisme rural –segons la web de l’Ajuntament n’hi ha una desena–. També hi havia hagut l’Hostal Ter, reconvertit a habitatges. L’alcalde va destacar que aquest nou hotel rural tindrà tots els serveis complementaris d’aquest tipus d’establiments i també suposarà “una diversificació de l’activitat econòmica” al municipi.

La previsió és que durant aquest 2010 puguin començar les obres i que l’equipament es pogués posar en funcionament l’any que ve. La idea del propietari és compatibilitzar l’ús hoteler amb l’explotació de les terres.

La casa de Can Grau està situada en una zona propera a la colònia Llaudet, al marge dret del riu Ter, i està formada per tres edificis, la casa, la pallissa i les corts. Fins ara, sempre s’hi ha portat a terme l’activitat agrícola i ramadera.

Segons es pot consultar al llibre de Perfecte Costa i Maria Dolors Santanach que porta per títol La pagesia a Sant Joan de les Abadesses, la masia és molt antiga i la seva història es remunta a força segles enrere. Per exemple, l’any 1217 ja consta Can Grau en una donació fet al monestir de Sant Joan per Raimon Miralles. I els testimonis escrits els anem trobant a partir d’aquest moment en els capbreus, és a dir, els censos, i també en els llibres parroquials.

Més endavant, ja al segle XX, i concretament a principis de segle, la casa va ser reformada. Els propietaris van decidir aixecar-hi un pis i construir-hi les eixides que es poden veure a la façana principal. Aquestes i la cabana són dos dels elements més característics d’aquesta edificació.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal