EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Una escola de Roda no pot apuntar nous alumnes perquè ha quedat plena amb els germans dels que ja hi van

L’Ajuntament vol accelerar la construcció de la nova escola

Una escola de Roda no pot apuntar nous alumnes perquè ha quedat plena amb els germans dels que ja hi van
Un gurp de mares que reclamen una nova línia a l’escola, davant d’un barracó del centre
Jordi Puig
Una escola de Roda no pot apuntar nous alumnes perquè ha quedat plena amb els germans dels que ja hi van..
última actualització: 03-02-2010 (17:00)

Joan Serra
Instats pels pares, l’Ajuntament demana al Departament d’Educació més places a l’escola Roda de Ter. Educació esperarà el resultat de la preinscripció per ajustar l’oferta.

La preinscripció ha començat aquest dimarts, però en alguns municipis ja es preveuen complicacions. Roda n’és un exemple. El municipi té dos centres públics: l’escola Mare de Déu del Sòl del Pont i l’escola Roda de Ter, hereva del col·legi concertat Sant Lluís Bertran. En aquest últim centre es preveu un excedent de sol·licituds perquè les places de P3 ja s’ompliran amb escolars que tenen germans al centre (23 de les 25 places disponibles).

Tant l’AMPA com un grup de famílies que ara tenen els fills a la llar d’infants han alertat de la situació. De fet, una representació dels pares es va reunir la setmana passada amb l’inspector d’Educació, Xavier Gil, per demanar la creació d’una nova línia a l’escola de Roda de Ter. “Nosaltres farem la preinscripció igualment, per demostrar que hi ha una demanda”, comenta Dolors Cobo, del grup de famílies afectades.

L’Ajuntament ha fet seva la petició dels pares i ha demanat als Serveis Territorials d’Educació de la Catalunya Central que estudiï l’obertura d’un segon grup al centre si la preinscripció en demostra la necessitat (seria la quarta línia de titularitat pública del municipi). Les previsions del consistori apunten una demanda superior a les 75 places de P3 que ofereix la població. “Molta gent veuria frustrada la seva primera opció”, explica l’alcalde, Antoni Llach (IPR-PSC), que es reunirà properament amb els pares. “Sóc optimista, però les dades de la preinscripció ens han d’ajudar una mica”, raona l’alcalde.

Si Educació finalment opta per concedir un altre grup a l’escola Roda de Ter, no seria necessari la instal·lació de cap aula prefabricada perquè amb els barracons actuals es podrien atendre els nous alumnes. Els pares esperen que es concreti l’ampliació. Ara és Educació qui haurà de decidir si la nova línia és imprescindible.

El Departament d’Educació no prendrà una decisió sobre l’increment de l’oferta de P3 a Roda fins que hagi analitzat les dades de la preinscripció. “Abans no podem fer aquesta previsió. L’oferta actual s’ha fet segons el cens d’alumnes que teníem”, explica Dolors Collell, directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, que recorda que després del procés disposaran de dades més fiables. “Si hi ha més demanda [al municipi], ho cobrirem”, afegeix Collell.

L’Ajuntament, per la seva part, treballa per desencallar el projecte del nou edifici de l’escola Roda de Ter. La construcció del centre s’ha demorat per la dificultat de cedir els terrenys municipals: les primeres previsions apuntaven que l’equipament havia d’estar enllestit el curs 2008-09, però les obres encara no han començat. El consistori espera que en les properes setmanes es concreti el darrer tràmit urbanístic per poder fer la cessió dels terrenys al Departament d’Educació.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Actuació castellera - Roda de Ter
Fira de l´Hostal del Vilar
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal