EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Prop del 70% dels vigatans que consideren que la ciutat anirà a pitjor ho atribueixen a la immigració

Prop del 70% dels vigatans que consideren que la ciutat anirà a pitjor ho atribueixen a la immigració
Roser Guixà i Jaume Muntaner de Time Consultants presentant les dades del baròmetre amb el primer tinent d’alcalde, Xavier Solà aquest dimecres
Marc Riera / ACN
Prop del 70% dels vigatans que consideren que la ciutat anirà a pitjor ho atribueixen a la immigració..
última actualització: 20-01-2010 (20:03)

Marc Riera / ACN
La percepció d’aquest col·lectiu sobre el fenomen migratori és pràcticament similar a la de l’any passat. Més de la meitat dels ciutadans considera que la convivència a la ciutat és bona o molt bona i un 27% la valoren com dolenta o molt dolenta.

Les dades és recullen en el segon baròmetre encarregat pel consistori i que aquest dimecres s'ha presentat. Per edats, el col·lectiu d'entre 35 i 44 anys són els que més etiqueten com a bona o molt convivència a la ciutat en un 54,5%. En canvi, els més joves són els que la valoren com a dolenta o més molt dolenta en un 32, 4%.

Els que millor valoren la convivència que hi ha a Vic són els nascuts fora d'Europa, els ciutadans que fa menys de cinc anys que viuen a la ciutat, els que tenen la dreta com a eix ideològic i els votants d'ICV. En canvi etiqueten la convivència com a dolenta els residents al nucli de la Guixa i els votants d'ERC segons les dades de l'estudi de la consultora Times Consultants.

El 49% dels enquestats nascuts a Catalunya consideren que la convivència és bona o molt bona, un 19,8% la valoren com a mitjana i un 29,7% com a dolenta o molt dolenta. Dels nascuts en algun indret de l'estat espanyol, el 74% considera la convivència com a bona, el 23,1% la situen en terme mig i 29,8% com a dolenta. Els nascuts a la resta d'Europa i a la resta del món consideren en un 55% que la convivència a Vic és bona o molt bona. Un 15% dels nascuts a Europa i un 25,5% dels nascuts a la resta del món la situa a la zona mitja. El 30% dels europeus i un 18% dels procedents de la resta del món la consideren dolenta o molt dolenta.

L'estudi fet amb 800 enquestes (tant presencials com telefòniques) es va fer el mes de novembre, abans que l'Ajuntament de Vic anuncies la seva intenció de limitar l'empadronament a estrangers sense papers. Aquest era el primer any que es preguntava al enton de la convivència.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Vic, Xavier Solà (CiU) admet que la convivència i els corrents migratoris són aspectes que 'preocupen a la ciutadania' però recorda que fa 'més de 15 anys' que la ciutat treballa per la convivència i per adaptar-se a 'una societat diferent' que ha canviat el món.

El primer tinent d'alcalde i home fort de l'equip de govern admet que si l'enquesta es fes després de la polèmica suscitada per la mesura anunciada per Vic els resultats es podrien modificar. 'Considerem que les polítiques d'immigració estan desmanegades i amb la mesura anunciada alertem d'aquest fet' assegura.

Pel que fa a l'apartat polític, el líder de la PxC, Josep Anglada i l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, empaten i són coneguts per un 80% dels enquestats. Anglada baixa, respecte el 2009, un 10% en popularitat i Vila d'Abadal cau un 4%. Pel que fa a la valoració, Vila d'Abadal és el més ben valorat amb una nota de 5,76 mentre que Anglada és el pitjor valorat de tots els líders vigatans amb un 2,89.

Pel que fa a la intenció de vot en les properes eleccions només augmenten -respecte l'any passat- aquells que diuen que no votaran (passen de l'11,9% el 2008 fins al 21%) i aquells que no fan pública la seva intenció de vot (del 21% del 2008 al 25,3% del 2009). Aquest fet pot venir condicionat perquè aquest any el percentatge d'enquestats s'ha fet seguint el percentatges de col·lectius del padró. Aquest fet fa que s'hagin entrevistat ciutadans que no saben si tindran dret a vot en els propers comicis.

Alhora de transportar les respostes dels enquestats en percentatge de vots, CiU augmentaria en un 3,8% respecte el 2008 i tindria el 33,3% dels sufragis. El PSC també augmentaria en un 3% i tindria el 17.2% dels vot i ERC, el tercer component del govern tripartit, tindria un 12.6% de vots que equival a un 0,3% més de vots respecte la intenció de l'any passat.

Pel que fa als grups de l'oposició, PxC, principal grup, baixaria un 1% i tindria el 4,4% dels vots, la CUP recularia 3 punts i tindria un 5,3% dels vots i ICV baixaria molt lleugerament amb un 6% dels sufragis. L'enquesta contempla que un 0,6% dels enquestats votaria ara a Reagrupament i un 1,6% ho faria pel PP, partit que actualment no té representació.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal