EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Nadal recorda en nom del govern a l’Ajuntament de Vic que està obligat a empadronar a tothom

Nadal recorda en nom del govern a l
Joaquim Nadal ha comparegut en la seva condició de portaveu del govern
Nadal recorda en nom del govern a l’Ajuntament de Vic que està obligat a empadronar a tothom..
última actualització: 19-01-2010 (16:07)

ACN
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha recordat avui després de la reunió del govern de la Generalitat de "l’obligació d’empadronar" per part de tots els municipis. Nadal també ha mostrat la seva sorpresa pel fet que Vic ha actuat de "manera unilateral".

El conseller ha recordat aquest dimarts a l'Ajuntament de Vic que la Taula d'Immigració i la Ciutadania, formada per membres del govern i dels municipis, va aprovar a l'octubre un document en el qual es contenien un conjunt de recomanacions a aplicar en l'empadronament de persones immigrades.

Nadal ha deixat clara "l'obligació d'empadronar" per part dels municipis, en compliment de la Llei d'estrangeria, a aquelles persones que compleixin els requisits. Nadal espera que el Ministeri de l'Interior clarifiqui els criteris d'empadronament, però ha afegit que "no hi ha lloc a Catalunya" que no es compleixi l'obligació d'empadronar immigrants.

Després de la reunió del Consell de Govern, Nadal ha recordat que el passat 26 d'octubre es va acordar un document en el si de la Taula de Ciutadania i Immigració, fruit del Pacte Nacional d'Immigració, en el qual s'establien criteris per a l'empadronament de persones immigrades. En aquest document es remarca que "l'Ajuntament té l'obligació d'inscriure totes les persones que viuen al municipi".

Nadal ha recordat l'existència d'aquest document a l'Ajuntament de Vic, que ha demanat al Ministeri de l'Interior que l'informi per escrit dels requisits exigibles per a l'empadronament dels ciutadans estrangers no comunitaris. L'Ajuntament va encarregar un informe jurídic sobre la seva intenció de no empadronar immigrants sense papers en el marc d'un canvi en els criteris del padró i aquest va avalar la seva iniciativa.

Aquest dimarts, el Consell de Govern ha demanat a Vic que apliqui el que es va establir en la Taula de Ciutadania i Immigració, tot recordant que l'empadronament possibilita "atendreles persones en els seus drets i deures". Nadal ha recordat l'obligació d'empadronar per part de la Llei d'estrangeria i que "qualsevol persona amb identificació i la justificació de la seva residència ha de ser empadronada per atendre les seves necessitats més elementals".

Nadal espera que el Ministeri d'Interior aclareixi com actuar "molt aviat": "Si la situació de Vic genera un aclariment per part del ministeri, això ajudarà a una aplicació més clara dels criteris d'empadronament". A més, el conseller ha remarcat que "en termes generals no hi ha lloc a Catalunya que no es compleixi l'estricta obligació d'empadronar les persones immigrants".

"Em pregunto com és que de forma unilateral només Vic, quan hi ha tants altres ajuntaments amb una problemàtica similar, ho ha formulat de la manera que ho ha fet, quan hi havia una recomanació expressa que permetia establir uns criteris d'empadronament sense necessitat de fer polseguera", ha afegit Nadal, que immediatament després ha remarcat que no feia "cap retret". En tot cas, el conseller ha parlat de "rebombori" i s'ha preguntat per què el municipi ho ha convertit en "una mena de repte públic".

"Probablement hauria estat tot plegat més convivencial fer el que recomanava la taula en què ells van participar", ha dit, que "no formular les coses en forma d'un presumpte ultimàtum que presumptament acabarà a la taula del ministre de l'Interior".

En tot cas, el govern no ha amagat que, davant del fenomen de la immigració, "hi ha una realitat i una problemàtica que no es pot desconèixer" i que "s'accentua amb la crisi". Nadal ha remarcat que "el valor principal a salvaguardar és la convivència i la cohesió social", ha reclamat "no esgrimir com una arma electoral la por a la immigració" i "tractar a les persones immigrades en els termes que correspon als seus drets i deures". D'aquesta manera, Nadal ha deixat clar que el govern no admetrà "cap utilització partidista i oportunista" d'aquest tema.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal